Šport
66 ogledov

V finalu Celjani in Novomeščani

Celje PL twitter RK Celje Piv. Laško
Novomeščani prvič v finalu, Celjani bodo branili lovoriko.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se po polfinalni zmagi nad Koprom 2013 z 29:27 (15:13) prebili v veliki finale zaključnega turnirja za pokal Slovenije v Ljutomeru. Celjska ekipa se bo za končno zmago v tem tekmovanju v nedeljo ob 18. uri pomerila s Krko, ki je na današnji prvi polfinalni tekmi ugnala ormoški Jeruzalem s 37:28 (17:17).

Izbranci trenerja Celja Branka Tamšeta so vseskozi imeli škarje in platno v svojih rokah. V prvem polčasu so jim Koprčani kljubovali in v 26. minuti zaostajali le za zadetek (12:13), v drugi polovici tekme pa niso bili kos branilcem pokalnega naslova. Rokometaši iz mesta ob Savinji so si v 38. minuti priigrali pet golov prednosti (20:15), v nadaljevanju pa navkljub občasnim nihanjem v igri zadržali prednost in se prebili na najbolj vznemirljivo in pomembno tekmo v pokalnem tekmovanju.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit David Razgor z osmimi goli, Matic Grošelj in Borut Mačkovšek sta jih k zmagi prispevala po pet, toliko zadetkov so v koprski zasedbi dosegli Aleks Vlah, Grega Krečič in Adam Bratkovič.

Odlična končnica Krke

Dolenjska zasedba se je sicer prvič prebila v veliki finale slovenskega pokala. Novomeščani so tekmo odprli s 3:0 in prednost treh golov držali do 19. minute (11:8). V končnici prvega polčasa so gostitelji letošnjega pokalnega turnirja na krilih svojih privržencev vendarle strnili svoje vrste in v 26. minuti prvič na tekmi izenačili izid (15:15), tri minute kasneje pa povedli za dva gola (17:15).

V drugem polčasu se je odvijal ogorčen boj za vsak košček ljutomerskega igrišča, v rahli rezultatski prednosti so bili izbranci novomeškega trenerja Mirka Skoka, ki so v 43. minuti po golu Davida Didoviča znova povedli za tri gole (26:23). Ormožani so v naslednjih štirih minutah naredili delni izid 4:0 in tekmecem ušli na gol (26:27), prelomni trenutki dvoboja pa so bili v domeni dolenjskih rokometašev. Med 48. in 59. minuto so zaigrali naravnost sijajno v obrambi in sploh niso prejeli gola, po delnem izidu 9:0 povedli za osem golov golov (35:27) in razrešili vse dvome o zmagi.

V novomeški ekipi sta blestela Jernej Papež z devetimi in Grega Okleščen z osmimi goli, v ormoški je bil strelsko najbolj učinkovit Rok Žuran z devetimi zadetki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.