Šport > Košarka
87 ogledov

Začenja se zaključni ples za državni naslov

Krka Sixt Primorska ABA2/Ivica Veselinov
Košarkarska liga Nova KBM se je prevesila v zaključno fazo.

Pred najboljšimi štirimi moštvi državnega prvenstva je na sporedu polfinale na dve zmagi, para pa sta Petrol Olimpija - Rogaška in Sixt Primorska - Krka. V sredo ob 18.30 se bodo najprej pomerili Ljubljančani in Slatinčani, ob 20.15 pa še Koprčani in Novomeščani.

Čeprav trener Petrola Olimpije Zoran Martić nima rad vloge favorita v zaključnih bojih, rezultati zadnjih tekem govorijo v prid Ljubljančanov. Ti so ligo za prvaka končali na prvem mestu in se bodo v ponovitvi lanskega finala potegovali za štiriindvajseti nastop v finalih državnih prvenstev.

"Smo v formi, dobro se pripravljamo na prihajajoče tekme, kako se bo izteklo na parketu, pa bomo videli v nekaj dneh. Pričakujem zanimive tekme in upam na čim bolj polne dvorane," pravi Martić, ki ima največ skrbi s poškodbo prsta svojega prvega organizatorja igre Mitchella McCarrona.

Rogaška je v zadnjih sezonah stalna članica zaključnih bojev. V zadnjih treh sezonah je bila dvakrat v finalu, a vsakič ostala praznih rok. Z Ljubljančani ima letos ugodno razmerje 2-2; dobila je oba dvoboja v prvem delu ter tesno izgubila obe tekmi v ligi za prvaka.

"Nismo v ugodnem položaju; Holcomb se je poškodoval na zadnji tekmi, prav tako pa je izven pogona Djuranović. Petrol Olimpija je brez dvoma favorit. Ima prednost pod košema, ima širši nabor igralcev, a mi se ne bomo predali vnaprej. Našo priložnost vidimo predvsem na prvi tekmi v Stožicah," je na novinarski konferenci povedal Damjan Novaković.

Sixt Primorska in Krka sta se letos srečali že sedemkrat, a čeprav imajo Koprčani zmago več, so Novomeščani pobrali smetano iz medsebojnih dvobojev. Dobili so finale druge lige Aba in si tako zagotovili udeležbo v elitni diviziji Aba v naslednji sezoni.

"Smo stari znanci in skrivnosti med nami ni. Krka je izkušena in fizično močna ekipa, zato se jim bomo morali zoperstaviti z veliko energije in volje. Čeprav je za Sixt Primorsko polfinale lep dosežek, se tu ne mislimo ustaviti," pravi Jurica Golemac, njegov trenerski kolega pri Krki Simon Petrov pa poudarja: "Smo dobro pripravljeni in to želimo pokazati tudi jutri v Kopru."

Tekme državnega prvenstva bosta prenašali dve televiziji. Iz Stožic bo TV prenos na Sloveniji 2, iz dvorane Bonifika pa bo šel signal preko Šport TV.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.