Šport > Košarka
234 ogledov

Slovenija še z drugim predstavnikom med elito

Krka ABA/Ivica Veselinov
V finalu lige ABA2 bosta zaigrala dva slovenska kluba.

Srbski Čačak te dni gosti zaključni turnir košarkarske druge jadranske lige. V prvem drevišnjem polfinalnem dvoboju sta se pomerila domači Borac in novomeška Krka. S 86:82 (21:24, 39:47, 64:63) so se uvrstitve v finale veselili Novomeščani. V drugem polfinalu je koprski Sixt Primorska premagal Vršac z 88:64 (16:22, 48:42, 66:54).

Krka je pred 2500 gledalci po zaostanku sedmih točk ob polčasu pomembno razliko naredila v tretji četrtini, ki jo je dobila s kar 25:16 in znala nalet gostiteljev zadržati tudi v zadnjih desetih minutah. Za Borac je Nikola Pešaković prispeval 21 točk, v dresu Krke pa je Paolo Marinelli dosegel 20 točk, a so Novomeščani imeli razpoloženih precej igralcev, saj jih je kar pet doseglo deset točk ali več.

Na drugi tekmi je Sixt pred 1000 gledalci slabše začel tekmo, nato pa v drugi četrtini stopil na plin in že polčas dobil s šestimi točkami prednosti. V nadaljevanju so Primorci še povečali prednost in se veselili preboja v slovenski finale. Za Sixt je bil prvi strelec Tadej Ferme, ki je dosegel 17 točk, medtem ko je bil v Vršcu najuspešnejši Dordje Simeunović s 14 točkami.

Sixt Primorska | Avtor: ABA/Ivica Veselinov ABA/Ivica Veselinov
Krka in Sixt se bosta v sredo pomerila v finalu (19.00), nagrada za zmago pa bo napredovanje v prvo jadransko ligo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.