Šport > Košarka
162 ogledov

Krka ima zaključno žogo

Krka twitter KZS
Novomeški košarkarji so na tretji finalni tekmi slavili v gosteh.

Košarkarji Krke potrebujejo še eno zmago, da osmič postanejo državni prvaki. Tretjo tekmo finala lige Nova KBM v Tivoliju proti Petrolu Olimpiji so dobili s 83:67 (33:13, 50:31, 60:54). Četrta tekma bo v nedeljo ob 20. uri v Novem mestu, v primeru izenačenja na 2:2 je odločilna peta tekma predvidena v torek, 29. maja ob 18. uri v Stožicah.

Izbranci trenerja Simona Petrova so po porazu na prvi tekmi finala, ki so jo izgubili z 21 točkami razlike, v nadaljevanju finala pokazali povsem drug obraz. Drugo tekmo v Novem mestu so dobili po razburljivi končnici, v tretji sredi Ljubljane pa so branilce naslova nadigrali v vseh pogledih.

Novomeščani so svojo namero, da pokorijo Ljubljano, pokazali že v uvodnih minutah. Ob agresivni obrambi so domačine pustili brez koša več kot štiri minute in pol ter povedli s 14:0. A to je bil šele začetek šoka za zbrano publiko v Tivoliju; Krka je ob koncu prve četrtine vodila s 33:10, najvišjo prednost pa je dosegla pri 40:16.

V nadaljevanju so domači pokazali več volje in agresivnosti, vendar se želji in taktični postavitvi gostov niso znali zoperstaviti. Dvakrat so prišli na šest točk zaostanka - nazadnje ob koncu tretje četrtine, nato pa je Krka s consko postavitvijo obrambe, predvsem pa z žarom in kolektivno igro znova prevzela vajeti igre v svoje roke in tekmo zanesljivo pripeljala do konca.

"Če začneš tekmo, tako kot smo jo mi danes, je težko iz nje izvleči kaj pozitivnega. Prišli smo sicer na šest točk zaostanka, vendar nam je nato zmanjkalo moči, v napadu nismo realizirali dogovorjenih stvari, hkrati pa smo zgrešili deset prostih metov. Ključ do uspeha je bil v začetku; oni so šli v tekmo, pripravljeni nam polomiti vse kosti, mi pa smo hoteli igrati neko drugo košarko," je po tekmi dejal trener Olimpije Zoran Martić.

Precej boljše volje je bil prvi mož na klopi Krke. "Začeli smo fantastično, a vedeli smo, da je Olimpija odlična ekipa in da se bo vrnila v igro. Vprašanje je bilo, ali bomo zdržali njihov nalet in ob veliki borbenosti smo ga. Za nedeljo želim, da ponovimo takšen prvi polčas in se, čeprav vemo, da to ne bo lahko, ob bučni podpori publike veselimo naslova," je menil Petrov.

Krka, ki je na prvi tekmi izgubila skok s 33:50, je prvič v tem finalu dobila bitko pod obročema (37:32), napravila je manj napak (11:12), hkrati pa bila kljub omejenemu igralskemu kadru bolj učinkovita. Večino tekme je odigrala s sedmimi igralci, med katerimi so bili štirje v dvomestnih številkah.

Nekdanji član Olimpije Paolo Marinelli je izstopal z 22 točkami (trojke 2:3, met iz igre 10:19), Marko Jošilo je zbral 16 točk in 13 skokov, po enajst točk pa sta dosegla Saša Zagorac (met iz igre 4:6) in Dino Cinac (trojke 3:3). Pri domačih je bil prvi strelec Devin Oliver z 12 točkami (8 skokov).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.