Šport > Košarka
103 ogledov

Olimpija potrdila trenerja in nastop v ligi prvakov

Zoran Martić
Vodstvo Petrol Olimpije je izreklo zaupnico trenerju Zoranu Martiču. Tudi v naslednji sezoni bodo igrali v ligi prvakov.

Člani upravnega odbora KK Petrol Olimpija Ljubljana so na sredini seji potrdili Zorana Martića za glavnega trenerja članskega moštva. Martić, z ekipo je v minuli sezoni osvojil naslov državnega prvaka, bo ekipo tako vodil tudi v sezoni 2018/19, poroča spletna stran kluba.

Martić je mesto glavnega trenerja Petrol Olimpije zasedel v začetku leta 2018, ko sta se klub in dotedanji trener Gašper Okorn dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe. Z ljubljansko ekipo je Martić v sezoni 2017/18 ligo Aba z desetimi zmagami in 12 porazi sklenil na sedmem mestu, v ligi prvakov pa je moštvo na 14 tekmah zabeležilo štiri zmage. Pokal Spar je moštvo zaključilo v polfinalu.

Potem ko niso dobili povabila v želeni eurocup, bodo tudi v sezoni 2018/19 igral v ligi prvakov v organizaciji krovne svetovne košarkarske organizacije Fiba. Ljubljančani so se tja neposredno uvrstili. Ljubljančane, ki so eni od 26 neposredno uvrščenih, preostalih šest bodo dale kvalifikacije.

V mesecu maju je Petrol Olimpija v finalnem nizu lige Nova KBM s 3:2 v zmagah ugnala novomeško Krko in se veselila 17. naslova državnega prvaka, drugega zaporednega.

Džanan Musa Liga ABA Šport Olimpijin talent izbran v Washington, a ostaja v Ljubljani

"Vesel sem, da imamo pri Petrol Olimpiji posluh glede kontinuitete vodenja članske ekipe. Upravni odbor kluba je namreč soglasno potrdil Zorana Martiča za trenerja našega najboljšega moštva tudi za sezono 2018/19, sodelovanje med klubom in Zoranom pa je sklenjeno z možnostjo podaljšanja pogodbe še za naslednji dve sezoni, torej vse do junija 2021. V kratkem pričakujem, da bomo javnosti obelodanili tudi imeni novih dveh pomočnikov, ki bosta asistirala Zoranu v vseh tekmovanjih, v katerih bo Petrol Olimpija nastopala v naslednji sezoni," je povedal direktor kluba Roman Lisac.

"Počaščen sem, da mi je upravni odbor kluba ponudil novo priložnost za dokazovanje, hkrati je zame to tudi veliko priznanje, saj so tudi ljudje, ki vodijo Petrol Olimpijo, pred kratkim zaključeno sezono ocenili za uspešno. Nova sezona s seboj seveda prinaša nove izzive, s svojimi sodelavci pa se bom maksimalno potrudil, da bomo izpolnili zastavljene cilje," pa je za klubsko spletno stran dejal Martić.

Finale DP v košarki med KK Olimpija in KK Krka Olimpija Šport Morgan in Oliver uživala v Ljubljani, a vprašanje, če se vrneta
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.