Šport > Košarka
310 ogledov

Sodelovanje z Zdovcem formalno končano, a ...

Jure Zdovc Petrol Olimpija Cedevita Petrol Olimpija/Aleš Fevžer
"Ker nismo osvojili lige ABA, je formalno sodelovanje z njim končano, a se bomo pogovorili tudi z njim," o usodi Jureta Zdovca na klopi Cedeviti razlaga predsednik kluba, Mladen Veber.

Čeprav je zagrebška Cedevita še petič zapored postala hrvaški prvak, pa je za ekipo slovenskega trenerja Jureta Zdovca neuspešna sezona. Tako jo je ocenil predsednik kluba Mladen Veber. "Nismo osvojili lige ABA in nismo naredili koraka naprej v eurocupu. Na papirju smo imeli odlično ekipo," je za Sportske novosti razlagal Veber. Nenazadnje si je tudi Zdovc sam pred začetkom sezone za cilj postavil tako naslov v ligi ABA kot v eurocupu. Pa so v slednjem v drugem delu ostali brez ene same zmage, v regionalni ligi pa izgubili polfinale s poznejšim prvakom Budućnostjo.

Cedevita si je želela talentiranega 18-letnega Luko Šamanića. V ekipi za hrvaško ligo bi dobil veliko priložnosti, trdi Veber. A s starši ni prišel niti na pogovor. Prej je podpisal z ljubljansko Olimpijo

Za naslednjo sezono bo tako pri bogatem klubu treba nekaj spremeniti. Veber pojasnjuje prvo spremembno: "Še naprej je glavni cilj, da osvojimo ligo ABA. Bomo pa šli v sezono z dvema ločenima ekipama. Eksperiment z eno ekipo na treh frontah ni uspel. Tako ni mogoče funkcionirati. Največja težava pa je bila, da je Zdovc preveč moči porabil za hrvaško prvenstvo. Ekipa pod vodstvom Slavena Rimca, ki jo bodo sestavljali mladi igralci, bo igrala hrvaško prvenstvo. Dodali ji bomo le dva, tri bolj izkušene." Toliko tekem, torej več kot 80, je imela v tej sezoni v Evropi samo še Olimpija.

Iz Olimpije še niso potrdili, ali Zoran Martič res ostaja glavni trener, kot so v ponedeljek pisali nekateri slovenski mediji. Kdo ve, morda čakajo tudi na razplet zgodbe o Zdovcu in Cedeviti.

Druga sprememba bi utegnila biti novi trener za ekipo za ligo ABA in eurocup. "To bomo pa še videli," odgovarja Veber. A ni skrivnost, da je bil na sestanku z vodstvom kluba Španec Sito Alonso, nekdanji trener Barcelona, Baskonie in Bilbaa. "On je eden od kandidatov. Zelo ga zanima, kar je meni pri zelo pomembno. Ne maram takih, ki preveč premišljujejo." Zdovca vendarle v Cedeviti še niso povsem odpisali. "Ne, tudi on je eden od kandidatov. Ker nismo osvojili lige ABA, je formalno sodelovanje z njim končano, a se bomo pogovorili tudi z njim." Zdovcu sicer ni bilo všeč, da so se že med igranjem same končnice njegovi šefi pogovarjali z drugimi trenerji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.