Šport > Košarka
655 ogledov

Olimpija še brez ključnih okrepitev za novo sezono

Finale DP v košarki med KK Olimpija in KK Krka Anže Petkovšek Finale DP v košarki med KK Olimpija in KK Krka
Najboljših iz lanske ekipe in nekaj ključnih članov slovenske reprezentance ne bo v Petrol Olimpijo.
Zoran Martić Olimpija Šport Olimpija potrdila trenerja in nastop v ligi prvakov

Košarkarski klub Petrol Olimpije je v sredo potrdil, da Zoran Martič ostaja glavni trener. Niso pa uspeli pogodbe podaljšati še z nobenim od ključnih članov lanske ekipe. To so Devin Oliver, Jan Špan, Domen Lorbek, Gregor Hrovat, Mitchell McCarron, Jordan Morgan. Za slednjega je zdaj uradno, da bo kariero nadaljeval v turškem Banvitu. Tega v novi sezoni ne bo več vodil Sašo Filipovski, ki se seli na klop Monaca. Govori se, da bo v Banvit odšel tudi Oliver. Kaj bo s Španom, Lorbkom in Hrovatom, ni jasno. Hrovat si želi v tujino, Lorbek bi sam ostal pri Olimpiji. Da se McCarron ne bo vrnil v Ljubljano, so potrdili že pred časom.

 

The journey continues! Excited to compete with @banvitbk this season! #Chapter5 #Progress

A post shared by Jordan Morgan (@realjordanmorgan) on

Direktov kluba Roman Lisac je v minulih tednih v Stožice že pripeljal nekaj zanimivih igralcev, nazadnje občasnega reprezentanta Miho Lapornika. Pa pred tem Jana Rebca, Marvina Jonesa (poleti bo igral na poletni ligi NBA) ter mlada upa Luko Šamanića in Marka Simonovića. Podaljšal je Dražen Bubnić. Veljavno pogodbo pa so imeli Roko Badžim, Mirza Begić in Issuf Sannon, od katerih v naslednji sezoni veliko pričakujejo. Begić se mora najprej spraviti v pravo kondicijsko formo!

Finale DP v košarki med KK Olimpija in KK Krka Olimpija Šport Morgan in Oliver uživala v Ljubljani, a vprašanje, če se vrneta

Finale DP v košarki med KK Olimpija in KK Krka | Avtor: Anže Petkovšek Finale DP v košarki med KK Olimpija in KK Krka Anže Petkovšek
V zadnjih tednih se je sicer veliko govorilo, da bo Lisac v klub pripeljal nekaj vidnih članov slovenske reprezentance. A iz te moke ne bo kruha. Pogovarjal se je z Aleksejem Nikolićem. Ta je predčasno prekinil pogodbo z Bambergom. A do dogovora z Olimpijo ni prišlo, je potrdil Nikolić. Prav tako v Ljubljano ne bo Eda Murića, ki ima še enoletno pogodbo z Zieleno Goro. Zoran Dragić, ki okreva po poškodbi, se tudi še ni pripravljen vrniti v domovino. Omenjalo se je še Jako Blažića, a le če bi Olimpija dobila mesto v eurocupu. A ga ni.

Olimpijina ekipa za naslednjo sezono se tako za zdaj zdi šibkejša od lanske, je pa res, da ima več potenciala za prihodnost. Še naprej pa pogrešamo mlade slovenske talente.

Džanan Musa Liga ABA Šport Olimpijin talent izbran v Washington, a ostaja v Ljubljani

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.