Šport > Košarka
260 ogledov

Občasni slovenski reprezentant pri Olimpiji

Miha Lapornik Saša Despot
Petrol Olimpija še z enim slovenskim košarkarjem.

Občasni slovenski reprezentant Miha Lapornik je novi član košarkarskega kluba Petrol Olimpije. Igralec iz Celja, ki je dres aktualnih državnih prvakov nosil že v sezoni 2015/16, je z ljubljanskim klubom podpisal enoletno pogodbo.

"Veseli veseli nas, da se je Miha odločil za vrnitev v Ljubljano. Prav gotovo bo v veliko pomoč na parketu in izven njega, saj je poleg dejstva, da velja za košarkarja z izjemno mehko roko, hkrati velik profesionalec, ki ga bo ljubljanska publika zagotovo hitro znova vzljubila," je dejal direktor kluba Roman Lisac, Lapornik pa je dodal: "Pogovori s Petrolom Olimpijo so potekali že pred
začetkom sezone 2017/18, a se nismo uspeli najti, tokrat nam je to uspelo. Želim pomagati Zmajem na poti do ubranitve naslova državnega prvaka, hkrati pa prikazati čim boljše predstave v evropskem tekmovanju in ligi ABA."

Miha Lapornik je minulo sezono zaključil v moštvu petkratnih romunskih državnih prvakov Cluj-Napoce, začel jo je v Zlatorogu. V sezoni 2017/18 je v dresu Zlatoroga zaigral na desetih tekmah in bil s povprečjem 19,1 točke na tekmo drugi najboljši strelec lige Nova KBM. V dresu Cluj-Napoce je imel v povprečju dobrih devet točk na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice