Šport > Košarka
216 ogledov

Olimpija le podaljšala z enim od nosilcev igre

Prvaki Lige Nova KBM KK Olimpija Anže Petkovšek Prvaki Lige Nova KBM KK Olimpija
Pa je vendarle podaljšal eden od nosilcev Olimpijine igre iz minule sezone. Jan Špan.

Dres državnih prvakov Petrola Olimpije bo tudi v sezoni 2018/19 nosil Jan Špan. Iz kluba so sporočili, da so s Španom podpisali novo enoletno pogodbo.

Finale DP v košarki med KK Olimpija in KK Krka Morgan v Turčijo Šport Olimpija še brez ključnih okrepitev za novo sezono

Po Janu Rebcu in Mihi Laporniku je Olimpija torej seznam košarkarjev za novo sezono okrepila še za enega košarkarja s slovenskim potnim listom. Špan se je ljubljanskemu moštvu pridružil pred sezono 2017/18 in bil eden izmed ključnih členov ekipe na poti do 17. naslova državnega prvaka. Špan je Ljubljani že igral v sezoni 2010/11, takrat pa z zmaji postal tudi slovenski pokalni prvak.

Roman Lisac Okrepitev Šport Občasni slovenski reprezentant pri Olimpiji

V minuli sezoni je 187 centimetrov visoki organizator igre v povprečju dosegal 8,9 točke, 3,1 podaje in 2,3 skoke na tekmo v ligi Nova KBM. Podobno statistiko je beležil tudi v ligi ABA, kjer je v malo več kot 25 minutah, preživetih na parketu, dosegal 8,8 točke ter 2,2 podaji na tekmo. V Fibini ligi prvakov je na 14 tekmah v statistiko vpisal 7,7 točke, 2,7 podaje in 1,9 skoka na tekmo.

Zoran Martić Olimpija Šport Olimpija potrdila trenerja in nastop v ligi prvakov

"Zelo zadovoljen sem, da smo s Petrol Olimpijo kmalu po zaključku sezone našli skupni jezik. Želim si, da v novi sezoni z zmaji še tretje leto zapored v slovensko prestolnico prinesemo naslov državnega prvaka, hkrati pa napravimo vse, da v ligi ABA in ligi prvakov prikažemo čim boljše igre," je dejal Špan.

Džanan Musa Liga ABA Šport Olimpijin talent izbran v Washington, a ostaja v Ljubljani
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.