Članu premierligaša grozi zapor, ker ni odslužil vojaškega roka

Foto: twitter Ben Davis
Ni milosti tudi za najboljšega v državi.
Oglej si celoten članek

Najboljšemu singapurskemu nogometašu in prvemu, ki je iz te države zaigral v angleški premier ligi, grozi zaporna kazen. Ben Davis, ki je poleti s Fulhamom podpisal dveletno pogodbo, je v domovini obtožen izogibanja služenju vojaškega roka, v najslabšem primeru bo moral za tri leta v zapor.

V Singapurju je služenje dveletnega vojaškega roka obvezno za vse moške, ki dopolnijo 18 let, vojaščino pa lahko odslužijo tudi v policijskih ali reševalnih enotah. Izjeme so redke, nogometaš, ki je v Anglijo prišel pri 17 letih, pa ni imel dovoljenja za preložitev vojaške službe.

Ministrstvo v Singapurju za zdaj ni pokazalo razumevanja za njegovo športno pot, saj so pojasnili, da se ni odzval vabilu na služenje vojaškega roka, poleg tega pa naj bi bil v tujini tudi brez ustreznih dovoljenj. Nogometaš je lani sicer zaprosil za to, da mu ne bi bilo potrebno opravljati vojaščine, toda ministrstvo prošnji ni ugodilo.

Lokalni časnik Straits Times je poročal, da bi se moral pristojnim vojaškim organom v domovini Davis javiti prejšnji teden. Če bo njegov primer prišel na sodišče, ga lahko doleti triletna zaporna kazen in globa v višini 7400 dolarjev. Časnik je še dodal, da so v zadnjih 15 letih le trije športniki dobili dovoljenje za to, da jim ni bilo treba v vojsko, med njimi je bil tudi plavalec Joseph Schooling, dobitnik zlate medalje na 100 metrov prsno v Riu 2016.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:27 19. Februar 2019.

    Dokaj normalno, če gre za obvezno služenje vojaškega roka v neki državi. Tudi v SFRJ ni bilo športnih izjem. So …

  • 09:10 19. Februar 2019.

    to je pa res malo mimo. najboljsa sportna mlada leta dati vojascini.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.