Šport > Nogomet
1346 ogledov

Članu premierligaša grozi zapor, ker ni odslužil vojaškega roka

Ben Davis twitter
Ni milosti tudi za najboljšega v državi.

Najboljšemu singapurskemu nogometašu in prvemu, ki je iz te države zaigral v angleški premier ligi, grozi zaporna kazen. Ben Davis, ki je poleti s Fulhamom podpisal dveletno pogodbo, je v domovini obtožen izogibanja služenju vojaškega roka, v najslabšem primeru bo moral za tri leta v zapor.

V Singapurju je služenje dveletnega vojaškega roka obvezno za vse moške, ki dopolnijo 18 let, vojaščino pa lahko odslužijo tudi v policijskih ali reševalnih enotah. Izjeme so redke, nogometaš, ki je v Anglijo prišel pri 17 letih, pa ni imel dovoljenja za preložitev vojaške službe.

Ministrstvo v Singapurju za zdaj ni pokazalo razumevanja za njegovo športno pot, saj so pojasnili, da se ni odzval vabilu na služenje vojaškega roka, poleg tega pa naj bi bil v tujini tudi brez ustreznih dovoljenj. Nogometaš je lani sicer zaprosil za to, da mu ne bi bilo potrebno opravljati vojaščine, toda ministrstvo prošnji ni ugodilo.

Lokalni časnik Straits Times je poročal, da bi se moral pristojnim vojaškim organom v domovini Davis javiti prejšnji teden. Če bo njegov primer prišel na sodišče, ga lahko doleti triletna zaporna kazen in globa v višini 7400 dolarjev. Časnik je še dodal, da so v zadnjih 15 letih le trije športniki dobili dovoljenje za to, da jim ni bilo treba v vojsko, med njimi je bil tudi plavalec Joseph Schooling, dobitnik zlate medalje na 100 metrov prsno v Riu 2016.

Komentarjev 2
  • Pepe007 09:27 19.februar 2019.

    Dokaj normalno, če gre za obvezno služenje vojaškega roka v neki državi. Tudi v SFRJ ni bilo športnih izjem. So pa športnikom omogočali trening. Čeprav ... V moji kasarni je bil vrhunski tekmovalec v judu in videval sem ga, da ...prikaži več je popoldne, ko smo imeli prosto pač treniral. Košarkarji pa so menda imeli malo več organizirano.

  • jakec1575 09:10 19.februar 2019.

    to je pa res malo mimo. najboljsa sportna mlada leta dati vojascini.

Sorodne novice