Contador bo lahko nastopil na Touru

Foto: Žurnal24 Pravila očitno niso enaka za vse. V primeru našega Tadeja Valjavca sodniki niso
Alberto Contador bo lahko nastopil tudi na letošnji kolesarski dirki po Franciji, saj je Mednarodno arbitražno razsodišče za šport prestavilo zaslišanje na začetek avgusta.
Oglej si celoten članek

Mednarodno arbitražno razsodišče za šport (Cas) je odločilo, da bo španskega kolesarja Alberta Contadorja v dopinškem primeru obravnavalo med 1. in 3. avgustom. To pomeni, da bo lahko letošnji zmagovalec dirke po Italiji nastopil tudi na dirki po Franciji, ki jo je dobil trikrat (2007, 2009 in 2010); na Giru je bil najboljši še leta 2008.

Mednarodna kolesarska zveza in Svetovna protidopinška organizacija Contadorju očitata zlorabo poživil, vendar ga je španska zveza oprostila, ker naj bi prepovedane substance (clenbuterol) v njegovo telo prišle s kontaminiranim mesom.

Cas je 26. maja, med dirko po Italiji, preložil zaslišanje Španca iz začetka junija (6. do 8.) na poznejši datum. V obrazložitvi so sodniki tedaj zapisali, da želijo "vsem strankam zagotoviti dovolj časa za pripravo in obenem navzočnost prič in ekspertov". Novega datuma tedaj še niso določili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.