Šport
4 ogledov

Contador bo lahko nastopil na Touru

Pravila očitno niso enaka za vse. V primeru našega Tadeja Valjavca sodniki niso Žurnal24 main
Alberto Contador bo lahko nastopil tudi na letošnji kolesarski dirki po Franciji, saj je Mednarodno arbitražno razsodišče za šport prestavilo zaslišanje na začetek avgusta.

Mednarodno arbitražno razsodišče za šport (Cas) je odločilo, da bo španskega kolesarja Alberta Contadorja v dopinškem primeru obravnavalo med 1. in 3. avgustom. To pomeni, da bo lahko letošnji zmagovalec dirke po Italiji nastopil tudi na dirki po Franciji, ki jo je dobil trikrat (2007, 2009 in 2010); na Giru je bil najboljši še leta 2008.

Mednarodna kolesarska zveza in Svetovna protidopinška organizacija Contadorju očitata zlorabo poživil, vendar ga je španska zveza oprostila, ker naj bi prepovedane substance (clenbuterol) v njegovo telo prišle s kontaminiranim mesom.

Cas je 26. maja, med dirko po Italiji, preložil zaslišanje Španca iz začetka junija (6. do 8.) na poznejši datum. V obrazložitvi so sodniki tedaj zapisali, da želijo "vsem strankam zagotoviti dovolj časa za pripravo in obenem navzočnost prič in ekspertov". Novega datuma tedaj še niso določili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.