Contador v rdečem, padec Quintane

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemški kolesar Tony Martin je zmagovalec prve vožnje na čas na letošnji dirki po Španiji.
Oglej si celoten članek

Foto: EPA Alberto Contador Nemški kolesar ekipe Omega Pharma Quick Step ni imel težav pri premagovanju tekmecev. Še najbolj se mu je na 36,7 kilometrov dolgem kronometru približal Rigobert Uran, zaostal je 11 sekund, Fabian Cancellara pa še sedem več. Četrti je bil Alberto Contador z 39 sekundami zaostanka, kar pa je bilo dovolj, da je prevzel skupno vodstvo, saj je doslej vodilni Kolumbijec Nairo Quintana padel.

S padcem, ki ni bil povsem nedolžen, saj se je zaletel v varovalno ograjo, pje Kolumbijec pravzaprav tudi zapravil vse možnosti za vidnejši končni uspeh na Vuelti. Današnji kronometer je sicer nadaljeval in končal, toda na cilju je imel štiri minute zaostanka. Skupno pa je zdaj šele 11.

Na tehnično zahtevnem odseku letošnje Vuelte, ko so morali najprej kolesarji deset kilometrov v klanec navzgor, sledil pa je dolg spust s hitrostmi tudi do 80 km/h, je Tony Martin potrdil status favorita tudi za bližnje svetovno prvenstvo v Španiji, na katerem bo v vožnji na čas lovil četrti naslov prvaka. Veliki poraženec današnje etape pa je, ob nesrečnem Quintani, tudi Britanec Chris Froome, ki je v boju z Nemcem izgubil minuto in pol.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.