Šport
14 ogledov

Contador v rdečem, padec Quintane

Tony Martin EPA
Nemški kolesar Tony Martin je zmagovalec prve vožnje na čas na letošnji dirki po Španiji.

Alberto Contador | Avtor: EPA EPA
Nemški kolesar ekipe Omega Pharma Quick Step ni imel težav pri premagovanju tekmecev. Še najbolj se mu je na 36,7 kilometrov dolgem kronometru približal Rigobert Uran, zaostal je 11 sekund, Fabian Cancellara pa še sedem več. Četrti je bil Alberto Contador z 39 sekundami zaostanka, kar pa je bilo dovolj, da je prevzel skupno vodstvo, saj je doslej vodilni Kolumbijec Nairo Quintana padel.

S padcem, ki ni bil povsem nedolžen, saj se je zaletel v varovalno ograjo, pje Kolumbijec pravzaprav tudi zapravil vse možnosti za vidnejši končni uspeh na Vuelti. Današnji kronometer je sicer nadaljeval in končal, toda na cilju je imel štiri minute zaostanka. Skupno pa je zdaj šele 11.

Na tehnično zahtevnem odseku letošnje Vuelte, ko so morali najprej kolesarji deset kilometrov v klanec navzgor, sledil pa je dolg spust s hitrostmi tudi do 80 km/h, je Tony Martin potrdil status favorita tudi za bližnje svetovno prvenstvo v Španiji, na katerem bo v vožnji na čas lovil četrti naslov prvaka. Veliki poraženec današnje etape pa je, ob nesrečnem Quintani, tudi Britanec Chris Froome, ki je v boju z Nemcem izgubil minuto in pol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.