Šport
8 ogledov

Bouhanni še z drugo zmago

Nacer Bouhanni EPA
Nacer Bouhanni je zmagovalec osme etape na Vuelti. Kolesar ekipe FDJ se je veselil svoje druge etapne zmage na dirki, v rdeči majici vodilnega ostaja domačin Alejandro Valverde.

Osma etapa je bila sicer najdaljša na dirki, a brez kategoriziranih vzponov, tako da bi bilo veliko presenečenje, če se ne bi končala s sprintom. A močan veter je vendarle omogočil, da se je 25 kilometrov pred ciljem skupina razbila, tako da je v nekaterih ekipah zavladala panika. Predvsem se je v slabem položaju znašel Kolumbijec Nairo Quintana, ki je imel v enem trenutku že pol minute zaostanka za svojimi največjimi konkurenti, a se je s pomočjo ekipe na koncu vendarle priključil vodilnim. Etapo je nato odločil sprint, ki ga je 300 metrov pred ciljem prvi začel Bouhanni, Francoz je nato tudi zdržal do konca.

"To je bil nor zaključek etape. Veter je bil velika težava, hitrost pa velika. Vedel sem, da je Nairo v težavah, a enostavno mu nisem mogel pomagati. Moral sem držati ritem najmočnejših, za kakšen počitek ali oziranje nazaj ni bilo časa. Na srečo se je vse dobro končalo," je na cilju dejal Valverde, ki je s tem dokazal, da kljub trenutnemu vodstvu ni prvi adut ekipe Movistar, ki večje upe stavi na Quintano.

"Glavna naloga v sprintu je bila, da se izognem robnikov pločnika. Zato sem se hitro odločil za sprint, na srečo sem imel dovolj moči. Dokazal sem, da sem kljub zaostanku še vedno v igri za zeleno majico najboljšega po točkah," je bil na cilju zadovoljen Bouhanni.

Že jutri strokovnjaki pričakujejo nove spremembe v skupnem seštevku, saj bo na sporedu etapa s ciljem na vrhu vzpona, po 185 kilometrih se bo končala v smučarskem središču Aramon Valdelinares. Zaključni vzpon bo dolg 11 kilometrov, leta 2005, ko je Vuelta zadnjič gostovala tam, ga je dobil domačin Roberto Heras, na koncu tudi skupni zmagovalec dirke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.