Šport
15 ogledov

Bouhanni dobil sprint

Nacer Bouhanni EPA
Drugo etapo Vuelte je odločil skupinski sprint. Dobil ga je Nacer Bouhanni, ki je imel v zaključku več moči od Johna Degenkolba in Roberta Ferrarija.

Etapa je imela le en kategoriziran vzpon, še ta je bil na začetku preizkušnje, tako da je bilo kljub dolgemu pobegu štirih kolesarjev bolj ali manj jasno, da bo zmagovalca odločil sprint.

"Trdo smo garali za to. Izkoristili smo priložnost, ki se nam je ponudila in tako mora biti tudi v prihodnje. Sem v odlični formi, imam dobre pomočnike, verjamem, da bomo tu še zmagovali. Mogoče si bomo zadali cilj, da osvojimo zeleno majico najboljšega po točkah," je po 28. zmagi v karieri dejal Bouhanni, specialist za sprinte.

Jonathan Castroviejo, nosilec rdeče majice vodilnega po ekipnem kronometru, je v cilj prišel v glavnini, a je moral majico najboljšega predati moštvenemu kolegu iz Movistara in rojaku Alejandru Valverdeju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.