Conte udaril po Slovencu: "Takšen sodnik si tega ne more privoščiti."

Foto: Twitter
Trener Interja je bil po porazu proti Barceloni (2:1) besen na glavnega sodnika Damirja Skomino.
Oglej si celoten članek

Barcelona je v drugem krogu skupinskega dela lige rpvakov na Camp Nouu pred več kot 86.000 gledalci premagala Interja. Moštvo Samirja Handanovića, ki je branil celo tekmo, je sicer povedlo že v drugi minuti srečanja z golom Lautara Martineza, za preobrat domače ekipe pa je v 58. oziroma 84. minuti poskrbel Luis Suárez, ki je dvakrat matiral nekdanjega slovenskega reprezentanta.

Liga prvakov V Liverpoolu spektakel s sedmimi zadetki, Handanović izgubil derbi kroga

Urugvajski napadalec je najprej zablestel s fantastičnim zadetkom po podaji Artura Vidala, ob zmagovitem golu pa je levji delež naloge opravil spretni Lionel Messi, ki se je poigral z obrambo milanskega moštva.

Pravico je na Camp Nouu delil najslavnejši slovenski sodnik Damir Skomina, ki pa s svojim delom, predvsem pa kriterijem ni niti najmanj navdušil gostujočega stratega Antonia Conteja.

Trener Interja je bil po tekmi zelo kritičen do Skomine, kateremu je očital pomanjkanje spoštovanja do njegovih varovancev.

Prepričan je tudi, da je Slovenec oškodoval njegovo moštvo, ker je podlegel vzdušju na Camp Nouu, česar si nogometni sodnik s tako bogatimi izkušnjami na mednarodni sceni ne bi smel privoščiti.

Conte in Skomina sta si že ob robu zelenice, kjer je glavni sodnik izvlekel tudi rumeni karton, izmenjala kar nekaj besed, Italijan pa je po srečanju dodal: "Na sodniški majici je zapisano 'spoštovanje', zato sem mu rekel, da mora biti spoštovanje vzajemno in da bi moral spoštovati tiste, ki so prišli igrat nogomet. Jezen sem. Veliko je bilo primerov, kjer sodnik ni sprejel prave odločitve. Marsikaj mi ni bilo všeč glede sojenja, in to od samega začetka," je besnel Conte. "Skomina je mednarodni sodnik z ogromno izkušnjami. Sodil je lanski finale lige prvakov, torej ne gre za sodnika, ki bi bil lahko tako dovzeten za vzdušje na stadionu," je dodal Italijan.

Inter je pred porazom proti Barceloni nanizal šest zaporednih zmag v domačem prvenstvu, kjer ima na vrhu lestvice dve točki prednosti pred aktualnim prvakom in Contejevim nekdanjim moštvom Juventusom. Razočaranje v Barceloni bodo poskušali izkoristiti kot dodatno motivacijo pred nedeljskim derbijem, ko bodo na San Siru gostili staro damo.

Foto: Profimedia Samir Handanović

"Pohvale nam godijo, vendar smo si tokrat zaslužili veliko več. Morali bi izkoristiti vsaj kakšno priložnost. Barcelona je bila pod velikim pritiskom na domačem terenu, a je po premoru dvignila nivo igre, naši igralci pa so postali utrujeni. Zdaj se moramo pripraviti na Juventus. Težko je ostati pozitiven ob porazu, saj zelo trpim, kadar izgubimo. Ne moremo biti zadovoljni, to ne bi bila prava miselnost zmagovitega moštva. Igrali smo dobro, vendar imamo po dveh tekmah na računu samo eno točko. Ogroženo je naše mesto v ligi prvakov," je sklenil Conte.

Inter se po dveh odigranih krogih in z eno osvojeno točko nahaja na zadnjem mestu skupine F. Na vrhu je Borussia Dortmund s štirimi točkami, enako število jih je doslej zbrala drugouvrščena Barcelona. Eno točko ima na računu tudi tretja Slavia Praga.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.