Čop in Špik bosta znova združila moči

Foto: Žurnal24 oi2008_cop_spik_fevzer_main
Bled bo konec tedna gostil tradicionalno 56. mednarodno veslaško regato, na kateri bo nastopilo okrog 300 tekmovalcev iz sedmih držav. V prihodnje pa bosta znova moči združila Iztok Čop in Luka Špik.
Oglej si celoten članek

Bolj kot regata pa bodo na Bledu v ospredju slovenski tekmovalci, saj selektor Miloš Janša pripravlja nove posadke, tudi nekdaj zmagovito kombinacijo Iztok Čop/Luka Špik, ki pa na Bledu še ne bo nastopila.

Po slabših rezultatih v lanski in v uvodu letošnje sezone se je selektor Miloš Janša odločil, da vnovič poskusi z nekdanjima svetovnima in olimpijskima prvakoma Iztokom Čopom in Luko Špikom, nekdaj nepremagljivo kombinacijo v dvojnem dvojcu. Izhodišče je izjemno, saj ima le malo katera država na voljo dva tako kakovostna skifista in vprašanje je le, ali bosta Čop in Špik v kratkem času, ki je na voljo, našla nekdanjo skladnost.

Konec tedna se na Bledu še ne bosta predstavila v skupnem čolnu, saj je Luka Špik odpotoval na zanimivo mednarodno regato v Sankt Peterburg, sprintersko tekmo z izločilnimi boji na 250-metrski razdalji, kamor je Mednarodna veslaška zveza (Fisa) povabila najboljših osem skifistov iz lanske sezone. Fisa želi v Rusiji testirati nov način tekmovanja v velikih mestih, delno po vzoru smučarskega teka.

Čop bo tako na Bledu nastopil le v soboto v skifu. Ob njem bo v tej disciplini nastopil tudi Mariborčan Janez Jurše, ki je v tej disciplini solidno nastopil na münchenskem svetovnem pokalu. Ostali "skulerji" bodo v soboto nastopili v dvojnih dvojcih – Žiga Pirih in Matej Rojec ter Jan Špik in Aleš Zupan, pridružila pa se jim bosta še lahka veslača Matevž Malešič in Jure Cvet. V nedeljo bodo nastopili v dvojnem četvercu v zasedbi, ki je na Bavarskem zasedla prvo mesto v B-finalu. Oba dneva bo v lahkem enojcu nastopil Rajko Hrvat.

Največ novosti je pri "rimen" veslačih, tistih z enim veslom, ki v Münchnu sploh niso nastopili. V soboto se bosta tako na novo predstavili dve mariborsko-blejski kombinaciji Gašper Fistravec-Tomaž Pirih in Rok Kolander-Urban Ulčar, ki bodo v nedeljo skupaj nastopili še v četvercu. Med dvojci je prijavljena tudi madžarska posadka, ki je na svetovnem pokalu v Münchnu zasedla četrto mesto, nastopili bodo tudi vsi hrvaški kandidati za reprezentanco. Posebej zanimiv bo tudi nastop slovenskih veslaških legend Janija Klemenčiča in Milana Janše v dvojcu brez krmarja, saj si tekmovalca še vedno želita nastopiti na domačem svetovnem prvenstvu.

Blejska mednarodna regata bo v članski konkurenci dober pokazatelj trenutne pripravljenosti in izhodišče za nadaljevanje priprav na tekmo svetovnega pokala v Luzernu, ki bo čez slab mesec, finalne tekme pa bodo oba dneva na sporedu med 9. in 13. uro.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.