Čop "rešil" skromni Real

Foto: EPA
Foto: EPA
Madridski Real je v 13. kolu španskega prvenstva doma stežka premagal Sporting Gijón (2:1).
Oglej si celoten članek

Letos zaradi poškodb precej okrnjeni Real Madrid (nazadnje je za nekaj mesecev odpadel Gareth Bale) je v nalivu proti Sportingu igral skromno, a vseeno prišel do pomembnih točk, s katerimi se je utrdil na vrhu lestvice.

Srečanje se je sicer začelo odlično za domače, saj je po prekršku nad Lucasom Vázquezom z bele točke že v peti minuti zadel Cristiano Ronaldo. V 18. minuti je po lepem predložku Nacha Portugalec zadel še z glavo in zdelo se je, da je tekma odločena. Toda Asturijci so se v 35. minuti vrnili v igro, po predložku z leve je iznajdljivo zabil Carlos Carmona

V drugem delu je imel Real na voljo nekaj priložnosti za povišanje prednosti, a jih ni izkoristil. Zato pa so bili v 78. minuti blizu izenačenja gostje, ko je Nacho v kazenskem prostoru posredoval neprevidno in zakrivil najstrožjo kazen, toda hrvaški napadalec Duje Čop je z bele točke meril previsoko in Madridčani so prišli do nove zmage.

La Liga, 13. kolo:

Real Madrid - Sporting Gijón 2:1 (2:1)
C. Ronaldo 5./11m, 18.; Carmona 35.

Sevilla - Valencia 2:1 (0:0)
Garay 53./ag, Pareja 75.; El Haddadi 65.

Espanyol - Leganés 3:0 (0:0)
Moreno 47., Piatti 51., 88.

Málaga - Deportivo La Coruña 4:3 (2:1)
Santos 21./11m, 56., Ramírez 40., Ontiveros 92.; Borges 3./11m, 81., Andone 72.

Eibar - Real Betis 3:1 (2:0)
León 19., Enrich 23., Kike 92.; Castro 84.
RK: Piccini (Betis) 17.

Nedelja:
Villarreal - Alavés
Osasuna - Atlético Madrid
Celta Vigo - Granada
Real Sociedad - Barcelona

Ponedeljek:
Las Palmas - Athletic Bilbao

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.