Copa se igra tudi v zaporu

Foto: Reuters Copa America Foto: Reuters Copa America Foto: Reuters Copa America Foto: Reuters Copa America Foto: Reuters Copa America Foto: Reuters Copa America Foto: Reuters Copa America Foto: Reuters Copa America Foto: Reuters Copa America Foto: Reuters Copa America
V petek se bo v Argentini začela letošnja Copa America, ki jo v malce spremenjeni različici že igrajo v perujskem zaporu Castro Castro. Več v galeriji.
Oglej si celoten članek

Južnoameriška ljubezen do nogometa je resnično brezmejna. To so dokazali v perujskem zaporu Castro Castro, kjer bodo organizirali nekakšno zaporniško različico Cope Americe. V že omenjeni kaznilnici zaporniki prebivajo v 12 blokih, kolikor je tudi držav udeleženk na pravem južnoameriškem prvenstvu. Tako so po žrebu določili, kateri blok bo zastopal določeno državo, in dobili 12 zaporniških "reprezentanc". Vodstvo zapora je zapornike/igralce oskrbelo s čisto pravimi dresi, njihovi sotrpini pa so dobili navijaške rekvizite in s tem še pripomogli k pristnosti tekmovanja. Ali bodo zmagovalci zaporniške Cope na koncu oproščeni svojih zločinov, ni znano. Vsekakor pa bodo vsaj za nekaj dni pozabili na kruto realnost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.