Šport > Nogomet
16 ogledov

Copa se igra tudi v zaporu

Copa America
1/10
Reuters
V petek se bo v Argentini začela letošnja Copa America, ki jo v malce spremenjeni različici že igrajo v perujskem zaporu Castro Castro. Več v galeriji.

Južnoameriška ljubezen do nogometa je resnično brezmejna. To so dokazali v perujskem zaporu Castro Castro, kjer bodo organizirali nekakšno zaporniško različico Cope Americe. V že omenjeni kaznilnici zaporniki prebivajo v 12 blokih, kolikor je tudi držav udeleženk na pravem južnoameriškem prvenstvu. Tako so po žrebu določili, kateri blok bo zastopal določeno državo, in dobili 12 zaporniških "reprezentanc". Vodstvo zapora je zapornike/igralce oskrbelo s čisto pravimi dresi, njihovi sotrpini pa so dobili navijaške rekvizite in s tem še pripomogli k pristnosti tekmovanja. Ali bodo zmagovalci zaporniške Cope na koncu oproščeni svojih zločinov, ni znano. Vsekakor pa bodo vsaj za nekaj dni pozabili na kruto realnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.