Cristiano: "Izgubiti ni v mojem besednjaku"

Foto: EPA
Foto: EPA
Cristiano Ronaldo je z dvema mojstrovinama in enajstmetrovko uničil Atlético Madrid na sredinem mestnem derbiju in Realu Madridu prinesel težko potrebne štiri točke prednosti pred Barcelono. Soigralca Sergio Ramos in José Callejón sta ga po obračunu označila za "najboljšega nogometaša na svetu".
Oglej si celoten članek

"Navdušuje me to, da zmagujem, izgubiti ni v mojem besednjaku," je po tekmi na stadionu Vicente Calderón razlagal Cristiano Ronaldo, nesporni "MVP" tekme proti Atléticu Madridu, kjer je Real Madrid pred Barcelono spet odprl štiri točke prednosti na vrhu Lige BBVA. "Ne moreš misliti, da je liga že osvojena, še vedno je nekaj tekem do konca. Nismo niti pomislili, da smo že prvaki, zdaj je razlika štiri točke, ostaja pa še tekma z Barcelono."

• Real znova nekoliko lažje diha: hat-trick Ronalda

Ronaldo je s hat-trickom izenačil rekordnih 40 zadetkov, ki jih je za Real zabil v lanski sezoni, a poudaril, da (vsaj letos) rekordov ne išče, saj si z belim baletom želi le naslovov. "Rekordi so zato, da se jih ruši, ampak tega ne iščem, iščem naslov za Madrid, to me močno krepi, tako kot moje soigralce; želimo priti do konca sezone z osvojenim prvenstvom in Ligo prvakov, to je naš cilj," je še dejal Ronaldo.

Callejón: "Ronaldo dela reči, ki jih nihče drug ne more"

Posebne pohvale je Portugalec po tekmi dobil tudi s strani svojih soigralcev Sergia Ramosa in Joséja Marie Callejóna kot tudi pomočnika trenerja Mourinha Aitorja Karanke. Ramos in Callejón sta ga označila za "najboljšega igralca na svetu", medtem ko je Karanka govoril o "spektakularni tekmi" portugalskega zvezdnika.

"Je najboljši igralec na svetu. Srečo imamo, da lahko z njim treniramo vsak dan in da ga imamo v svoji ekipi," je za uradno spletno stran kluba dejal Ramos, Callejón pa je pristavil: "Zame je Cristiano najboljši igralec na svetu – dela reči, ki jih nihče drug ne more."

"Cristiano je odigral spektakularno tekmo, a vsi so pristavili svoj delež," je po tekmi dejal pomočnik Karanka, ki je spet vodil novinarsko konferenco namesto odsotnega Joséja Mourinha. "Celotna predstava ekipe je bila spektakularna. Ko je tekma postala težja zaradi izenačenja in ko je občinstvo najbolj pritiskalo, so se vsi izkazali, ne le Cristiano."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.