"Cristiano ne bo osvojil Lige prvakov"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Vrnitev Lionela Messija, zmaga Arsenala v Dortmundu in napoved hrvaškega trenerja Nenada Bjelice, da bo Ligo prvakov osvojil Atlético Madrid. Vse to med odzivi na sredine tekme Lige prvakov.
Oglej si celoten članek

"Messijeva kriza je trajala le en vzdih," po dveh golih Lionela Messija proti AC Milanu piše madridski dnevnik Marca. Messi tako kot Barcelona sicer ni odigral bleščeče tekme, je pa po dvomljivi enajstmetrovki in prekršku nad Neymarjem prekinil svojo strelsko sušo, nato pa z lepim zadetkom v drugem polčasu odločil zmagovalca (3:1).

"Messi ni nikoli odšel. Zame je najboljši na svetu. 'Crack'," je po tekmi dejal Neymar, znova eden izmed vodilnih nogometašev Blaugrane. Trener Gerardo Martino je po zmagi in uvrstitvi v osmino finala menil, da je ekipa dodatno napredovala v igri.

"Messi fenomenalen"

"V drugem polčasu so se poznali učinki gola, ki smo ga dobili na koncu prvega. V drugem polčasu se je igralo na drugačen način. Paradoksalno smo igrali bolje v prvem in imeli manj priložnosti kot v drugem, ko smo jih imeli več," je po obračunu na Camp Nouu dejal Argentinec.

"Ni pa me razočaral nobeden od obeh polčasov. V prvem smo reči počeli dobro, v drugem pa smo imeli, ko je začel nasprotnik napadati, več prostora. Messi je bil fenomenalen, imel je iskro, hitrost ... Pri njem je treba biti pazlijv, ko se govori, da je slab, ker je v treh dneh sposoben spremeniti svojo dinamiko in tekmo. Ne živim slabo zaradi kritik. Mi bomo še naprej delali, da bi se izboljšali in prikazali višjo raven igre."

Xavi: Pri Barçi dovolj le odlično

Veliko bolj evforično so Messijevo vrnitev pospremili Katalonci. "Messi utišal" in "Vrnil se je najboljši Messi" je mogoče prebrati v četrtkovih izdajah tamkajšnjih časopisov.

"Zadovoljen sem, predvsem zaradi zmage," je tekmo ocenil nogometni romantik Xavi Hernández. "Odigrali smo dobro tekmo, ki bi jo lahko odločili že prej, ampak zapletla se je zaradi prejetega gola. Vedno se lahko izboljšamo, vendar smo se že, in danes smo lahko videli dobro Barço. V nogometu so cilj rezultati, naša filozofija pa ostaja igrati dobro in s tem zmagovati. To je Barça in tu ni dovolj 'prav dobro', ampak samo 'odlično'."

Wenger miril evforijo po novi veliki zmagi

Še kako zadovoljni so bili tudi pri Arsenalu, kjer je moral trener Arsène Wenger po navdušujoči zmagi v Dortmundu (1:0) kar malce miriti izjemen optimizem, ki se je naselil v vrstah vodilne ekipe Premier League. Letošnje finaliste Lige prvakov je pokopal gol Aarona Ramseyja, ki še naprej igra v formi življenja.

"To je bila zelo zrela predstava. Bili smo pod stalnim pritiskom od prve minute in nismo delali napak. To je bila zelo izenačena tekma, zelo težka, ampak imeli smo čvrst blok, ki jim ni dal priložnosti. Skrbelo me je, ker je bilo, ko smo zadeli, do konca še veliko časa, ampak ustvarili smo si priložnosti in lahko bi zabili še drugega," je za Sky Sports dejal Wenger. 

"Pred letom bi Ramsey težko zadel, ampak on je mlad igralec s samozavestjo in izjemno se je izboljšal, vse pohvale. Ta zmaga nam daje velik polet, ker tukaj ni zmagalo veliko ekip. Smo sredi dobrega niza v Premier League, toda na vsaki tekmi moraš prikazati vrhunsko raven, tega pa si želimo tudi v nedeljo (proti Manchester Unitedu, op. a.)."

Klopp: Arsenal je lahko prvak ... če ne bo igral z Bayernom

Domači BVB je namesto velike zmage, ki bi jim na stežaj odprla pot v osmino finala, objokoval izgubljeno in zaskrbljeno pogledoval proti vrhu lestvice. Karizmatični Jürgen Klopp se je prvič po izključitvi proti Napoliju vrnil ob igrišče in skupaj s 60 tisoč navijači doživel eno od največjih razočaranj zadnjih let.

"To je bilo umazano, grdo. Občutek je zelo nepošten, ampak to moramo sprejeti," je po tekmi dejal Klopp. Borussia zdaj potrebuje dve zmagi, da bi se ji kot lanski finalistki uspelo uvrstiti v izločilne boje.

"Nogomet je šport, ki temelji na rezultatih. Imeli smo super trenutke, ampak ni nam uspelo izkoristiti priložnosti. Zaslužili smo si več. Smo v izjemno močni skupini in pozitivna novica tega večera je, da gremo z dvema zmagama naprej. Zdaj bo gotovo zelo zanimivo. Ja, Arsenal ima kakovost, da osvoji Ligo prvakov. So mladi, zdravi in tehnično dobro podkovani. Nocoj so bili dovolj pretkani, da so prišli do rezultata. Seveda lahko zmagajo v finalu, če ne igrajo proti Bayernu," je dodal Klopp.

Foto: Reuters (Borussia Dortmund - Arsenal)

Bjelica: Atlético v boj za naslov, Lige prvakov ne bo osvojil Cristiano

Za kar nekaj dvignjenih obrvi je po včerajšnji tekmi v Madridu poskrbel hrvaški trener Nenad Bjelica. Strateg Austrie in dolgoletni član španskih klubov v La Ligi je po porazu z 0:4 na stadionu Vicente Calderón dejal, da je Atlético zanj resen kandidat za zmago v Ligi prvakov.

"Včeraj sem gledal Juventus – Real Madrid in videl odprto tekmo brez taktične discipline. Menim, da ti ekipi ne bi mogli igrati z Atléticom. Atlético je disciplinirana ekipa, dobro postavljena, in menim, da ima možnost osvojiti evropski naslov. Imel bo možnosti. To ekipo je treba imeti v mislih za končno slavje," je dejal Osiječan, ki je na zadnji stopnički pred Ligo prvakov letos izločil zagrebški Dinamo.

"Zelo si želim, da bi se borili za Ligo prvakov. Lige prvakov ne bo osvojil Cristiano Ronaldo, osvojila jo bo dobro zgrajena in disciplinirana ekipa, kot je Borussia Dortmund ali Atlético. Atlético povrhu vsega nima pritiska Reala in Barcelone, ki že začneta kot teoretična favorita. Atlético začenja iz druge vrste, kar mu pomaga. Potegoval se bo za Ligo prvakov in špansko prvenstvo."

Mourinho kaznoval Hazarda?

Pestro je bilo v sredo tudi v Londonu. Ne toliko zaradi zmage Chelseaja nad Schalkejem (3:0), temveč zaradi odsotnosti Edena Hazarda, o kateri je trener londonskih modrih José Mourinho dejal, da "noče lagati", in namignil, da je Belgijca kaznoval zaradi izpuščenega treninga.

Foto: EPA Eto'o Chelsea Schalke 04 Liga prvakov "Ni poškodovan," se je vprašanju poskušal izogniti Mourinho. "Ali moram pojasniti? Willian je igral fantastično ... Ne želim lagati. Ni poškodovan," je dodal Portugalec, po vrtanju novinarjev pa pristavil: "Pozabil je na uro. To je konec zgodbe. Je še otrok. Otroci delajo napake in očetje morajo biti premeteni v tem, kako izobrazijo svoje sinove. Ni igral. Želel je igrati. Bil je žalosten, ker ni igral. Zmagali so brez njega. V soboto bo nazaj. Zato – konec zgodbe."

"Prvi gol Eto'oja je bil gol 'lisice'"

Domačim navijačem se je v najlepši luči predstavil Kamerunec Samuel Eto'o, ki je zabil prva zadetka, Mourinhov varovanec še iz časov pri Interju pa je enega od golov slavil prav s Portugalcem, ki ni želel potrditi, da je Eto'o njegov najljubši igralec.

"Moji najljubši igralci so tisti, ki mi prinašajo zmage, ne tisti, ki jih izgubljajo. Samuel je delal z menoj v najboljši sezoni moje kariere. Osvojili smo vse. Zato je v dobrem položaju. Dve leti je igral brez velike motivacije. Ko igraš brez velike motivacije, treniraš brez velike motivacije, izgubiš kondicijo, ostrino in celo apetit. Zame ni bilo presenečenje, da je sem prišel v ne ravno najboljšem stanju po dveh letih v Anžiju. Zdaj raste, korak za korakom. 32 jih ima, ampak je v dobri formi, vitek. Ni težek fant. Seveda je inteligenten. Goli mu dajejo samozavest. Prvi gol je bil gol 'lisice'," je povedal Mourinho.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.