Črne mačke sosede poslale v drugo ligo

Foto: EPA
Foto: EPA
Na sredinih (zaostalih) tekmah angleškega državnega prvenstva si je Sunderland z zmago nad Evertonom zagotovil obstanek v ligi.
Oglej si celoten članek

Igralci Sunderlanda so se zavedali, da si bodo z zmago nad Evertonom zagotovili obstanek v Premier League in ob tem v nižji rang poslali osovraženega soseda - Newcastle United. V svoji nameri so uspeli, saj nemotivirani gostje niso nudili dostojnega odpora.

Domači so od začetka tekme iskali vodilni zadetek in bili nagrajeni v 38. minuti, ko je Patrick van Aanholt s prostega strela (s pomočjo odboja) zatresel mrežo. Še pred koncem prvega dela je s silovitim volejem iz bližine prednost povišal Lamine Koné. Isti igralec je v 55. minuti razrešil vse dvome o zmagovalcu in "črne mačke" so se s svojimi navijači po koncu tekme prešerno veselile ohranitve prvoligaškega statusa.

Mojstrovina Hazarda na Anfieldu

V senci boja za obstanek je bil na Anfieldu odigran dvoboj med Liverpoolom in Chelseajem. Srečanje se je razpletlo z remijem (1:1). Vodilni zadetek za Londončane je v 32. minuti po odličnem samostojnem prodoru zabil v zadnjem obdobju zelo razpoloženi Eden Hazard, izenačil je Christian Benteke v 93. minuti, ko je z glavo iz bližine v mrežo potisnil odbitek.

Norwich City je pred tekmo z Watfordom še upal na obstanek, a mu tudi zanesljiva zmaga (4:2) ni pomagala in se skupaj z Newcastlom in Aston Villo seli v drugoligaški Championship.

Premier League, zaostale tekme:

Sunderland - Everton 3:0 (2:0)
Van Aanholt 38., Koné 42., 55.

Liverpool - Chelsea 1:1 (0:1)
Benteke 93.; Hazard 32.

Norwich City - Watford 4:2 (3:1)
Redmond 15., Mbokani 18., 57., Cathcart 37./ag; Deeney 11., Ighalo 51.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.