Šport > Nogomet
69 ogledov

Črne mačke sosede poslale v drugo ligo

Sunderland EPA
Na sredinih (zaostalih) tekmah angleškega državnega prvenstva si je Sunderland z zmago nad Evertonom zagotovil obstanek v ligi.

Igralci Sunderlanda so se zavedali, da si bodo z zmago nad Evertonom zagotovili obstanek v Premier League in ob tem v nižji rang poslali osovraženega soseda - Newcastle United. V svoji nameri so uspeli, saj nemotivirani gostje niso nudili dostojnega odpora.

Domači so od začetka tekme iskali vodilni zadetek in bili nagrajeni v 38. minuti, ko je Patrick van Aanholt s prostega strela (s pomočjo odboja) zatresel mrežo. Še pred koncem prvega dela je s silovitim volejem iz bližine prednost povišal Lamine Koné. Isti igralec je v 55. minuti razrešil vse dvome o zmagovalcu in "črne mačke" so se s svojimi navijači po koncu tekme prešerno veselile ohranitve prvoligaškega statusa.

Mojstrovina Hazarda na Anfieldu

V senci boja za obstanek je bil na Anfieldu odigran dvoboj med Liverpoolom in Chelseajem. Srečanje se je razpletlo z remijem (1:1). Vodilni zadetek za Londončane je v 32. minuti po odličnem samostojnem prodoru zabil v zadnjem obdobju zelo razpoloženi Eden Hazard, izenačil je Christian Benteke v 93. minuti, ko je z glavo iz bližine v mrežo potisnil odbitek.

Norwich City je pred tekmo z Watfordom še upal na obstanek, a mu tudi zanesljiva zmaga (4:2) ni pomagala in se skupaj z Newcastlom in Aston Villo seli v drugoligaški Championship.

Premier League, zaostale tekme:

Sunderland - Everton 3:0 (2:0)
Van Aanholt 38., Koné 42., 55.

Liverpool - Chelsea 1:1 (0:1)
Benteke 93.; Hazard 32.

Norwich City - Watford 4:2 (3:1)
Redmond 15., Mbokani 18., 57., Cathcart 37./ag; Deeney 11., Ighalo 51.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice