Crosby ostal brez zob, Pingvini v končnici

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Hokejska liga NHL dobiva podobo za drugi del tekmovanja. Po današnjih enajstih tekmah je že znana četverica moštev, ki bodo nastopala v drugem delu.
Oglej si celoten članek

Najuspešnejše moštvo je Washington, ki je danes s 4:2 ugnal Calgary, a bil že pred tem uvrščeno v drugi del. Le točko na vzhodu zaostajajo lanski prvaki iz Pittsburgha, ki so na gostovanju s 3:1 ugnali Buffalo, še točko manj pa ima Columbus, ki je prav tako že uvrščen v drugi del.

Tekmo v Buffalu sta odločila Nick Bonino in Conor Sheary z goloma v 55. in 57. minuti. Pred tem je vodilni gol za Pittsburgh, ki se je v play off uvrstil že 11. zaporedoma, dosegel superzvezdnik Sidney Crosby (20.), ki pa je vprašljiv za naslednjo tekmo. Tik pred koncem ga je po obrazu s palico grdo zadel Evander Kane in Crosby je ostal brez dveh zob.

Na zahodu je v končnici zaenkrat le Chicago, ki je v domači dvorani s 4:5 po podaljšku izgubil proti Vancouvru. Tekmo je odločil Daniel Sedin v tretji minuti dodatnega dela igre, Sedin pa je zadel tudi v uvodu za 1:0. Pred tem pa je vse kazalo na zmago Vancouvra že v rednem delu, a je Ryan Hartman z drugim golom na tekmi dobro minuto pred koncem izenačil na 4:4.

Še vedno na zahodu pa upajo tudi pri devetouvrščenih Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem. Los Angeles trenutno za Nashvillom in končnico zaostaja za šest točk. Naslednji obračun kralje čaka v noči na petek, ko bo v Kaliforniji gostoval Winnipeg.

Liga NHL, izidi:

Washington Capitals - Calgary Flames 4:2
Boston Bruins - Ottawa Senators 2:3
Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins 1:3
New Jersey Devils - New York Rangers 3:2 (podaljšek)
Montreal Canadiens - Detroit Red Wings 1:2 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - Arizona Coyotes 3:5
Florida Panthers - Carolina Hurricanes 3:4
Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers 3:2
Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks 4:5 (podaljšek)
Minnesota Wild - San Jose Sharks 3:2
Colorado Avalanche - St. Louis Blues 2:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.