Šport
45 ogledov

Crosby ostal brez zob, Pingvini v končnici

sidney crosby pittsburgh penguins Profimedias
Hokejska liga NHL dobiva podobo za drugi del tekmovanja. Po današnjih enajstih tekmah je že znana četverica moštev, ki bodo nastopala v drugem delu.

Najuspešnejše moštvo je Washington, ki je danes s 4:2 ugnal Calgary, a bil že pred tem uvrščeno v drugi del. Le točko na vzhodu zaostajajo lanski prvaki iz Pittsburgha, ki so na gostovanju s 3:1 ugnali Buffalo, še točko manj pa ima Columbus, ki je prav tako že uvrščen v drugi del.

Tekmo v Buffalu sta odločila Nick Bonino in Conor Sheary z goloma v 55. in 57. minuti. Pred tem je vodilni gol za Pittsburgh, ki se je v play off uvrstil že 11. zaporedoma, dosegel superzvezdnik Sidney Crosby (20.), ki pa je vprašljiv za naslednjo tekmo. Tik pred koncem ga je po obrazu s palico grdo zadel Evander Kane in Crosby je ostal brez dveh zob.

Na zahodu je v končnici zaenkrat le Chicago, ki je v domači dvorani s 4:5 po podaljšku izgubil proti Vancouvru. Tekmo je odločil Daniel Sedin v tretji minuti dodatnega dela igre, Sedin pa je zadel tudi v uvodu za 1:0. Pred tem pa je vse kazalo na zmago Vancouvra že v rednem delu, a je Ryan Hartman z drugim golom na tekmi dobro minuto pred koncem izenačil na 4:4.

Še vedno na zahodu pa upajo tudi pri devetouvrščenih Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem. Los Angeles trenutno za Nashvillom in končnico zaostaja za šest točk. Naslednji obračun kralje čaka v noči na petek, ko bo v Kaliforniji gostoval Winnipeg.

Liga NHL, izidi:

Washington Capitals - Calgary Flames 4:2
Boston Bruins - Ottawa Senators 2:3
Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins 1:3
New Jersey Devils - New York Rangers 3:2 (podaljšek)
Montreal Canadiens - Detroit Red Wings 1:2 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - Arizona Coyotes 3:5
Florida Panthers - Carolina Hurricanes 3:4
Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers 3:2
Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks 4:5 (podaljšek)
Minnesota Wild - San Jose Sharks 3:2
Colorado Avalanche - St. Louis Blues 2:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.