Crouch s klopi prinesel točko

Foto: Žurnal24 Peter Crouch ne bo več branil barv Liverpoola.
V zadnji tekmi kola v Angliji je Liverpool povedel, a se sredi drugega polčasa znašel v zaostanku na srečanju z Aston Villo. Za točko Redsov (2:2) je v 88. minuti zadel Peter Crouch.
Oglej si celoten članek
 

Anglija, 23. kolo

Birmingham : Chelsea 0:1
Blackburn : Middlesbrough 1:1
Fulham : Arsenal 0:3
Portsmouth : Derby County 3:1
Reading : Manchester U. 0:2
Tottenham : Sunderland 2:0
Newcastle : Bolton 0:0
Wigan : Everton 1:2
Manchester C. : West Ham 1:1
Liverpool : Aston Villa 2:2

Uvodni pritisk Liverpoola so ljubljenci Anfielda kronali v 19. minuti, ko je po podaji Dirka Kuyta v 19. minuti sprožil Yossi Benayoun . Njegov strel je obramba Aston Ville blokirala, a se je Izraelec znašel na pravem mestu in odbitek pospravil v mrežo. Srečanje se je nato precej umirilo, do edine prave priložnosti v prvem polčasu so gostje prišli, ko je poizkus Johna Carewa zaustavil Sami Hyppia .

V nadaljevanju se je moštvo iz Birminghama prebudilo in do izenačenja prišlo v 69. minuti, ko je Marlon Harewood zadel z glavo. Ko se evropski prvaki iz leta 2005 še niso popolnoma privadili na izenačenje, so se že znašli v zaostanku. Drugi zadetek je za Villo zabil kar nogometaš Liverpoola Fabio Aurelio , ki je po lepi kombinaciji Aston Ville premagal soigralca (vratarja) Pepeja Reino. Po zaostanku je trener Rafael Benitez vse stavil na napad in v igro poslal Ryana Babla ter Petra Croucha . Slednji je s svojim prvim zadetkom v sezoni izenačil po podaji Stevena Gerrada in prinesel točko rdečim iz mesta ob reki Mersey .

V londonskem derbiju 23. kola angleškega prvenstva je Arsenal s pol moči odpravil Fulham . Srečanje so bolje pričeli Topničarji, ki so povedli v 19. minuti, ko je po podaji Gaela Clichyja z leve strani z glavo zadel Emmanuel Adebayor . Isti igralec je v 38. minuti podvojil vodstvo gostov. Na las podobno akcijo je na desni strani začel Alexander Hleb , afriški napadalec pa je v zaključku akcije z nebeškim skokom premagal Anttija Niemija . Tudi po odmoru se gostitelji niso prebudili in že v uvodnih petih minutah drugega polčasa so bili varovanci Arsena Wengerja blizu tretjega zadetka. Na levi strani je Eduardo da Silva nanizal tri igralce Fulhama in nato v sredini našel Tomasa Rosickega , ki pa je z bližine z močnim strelom zadel le zunanji del vratnice. Sledilo je obdobje enakovredne igre na obeh straneh. Fulham je bil najbližje znižanju izida v 70. minuti, ko je Clint Dempsey z glavo premagal Manuela Almunio , vendar je bil strelec zadetka v prepovedanem položaju. V 82. minuti so nogometaši Arsenala zabili še zadnji žebelj v krsto Fulhama, ko je znova na levi uspešno odigral Da Silva, v sredini pa je njegovo podajo v gol pospravil Rosicky.

Strelca Rooney in Ronaldo © Action Images

 
Preostala kandidata za naslov prvaka, Manchester United in Chelsea ,sta se dolgo mučila z nasprotnikoma, naposled pa v zaključku le unovčila izkušnje in pester igralski kader. Manchester United je Readingovo mrežo načel v 77. minuti, ko je po akciji Carlosa Teveza zadel Wayne Rooney . Zmago nogometašev z Old Trafforda je v 90. minuti po hitrem protinapadu Rooneya potrdil Cristiano Ronaldo . Chelsea je do treh točk na gostovanju v Birminghamu prišel po zadetku Claudia Pizarra v 79. minuti.

Omenimo še hat-trick Benjamina Mwaruwarija na srečanju med Portsmouthom in Derby Countyjem , ki se je sicer končalo z zmago gostiteljev s 3:1. Polnega izkupička se je po zadetkih Aarona Lennona (2. minuta) in Robbieja Keana (90. minuta) veselil tudi Tottenham , ki je pred domačimi navijači premagal Sunderland . Derbi kola bo v ponedeljek na Anfield Roadu, kjer bo pri Liverpoolu gostovala Aston Villa . Na lestvici sicer vodi Manchester United (54 točk), enako število točk ima tudi Arsenal. Na tretjem mestu na svojo priložnost čaka Chelsea (50).
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.