Šport > Nogomet
19 ogledov

Crouch s klopi prinesel točko

Peter Crouch ne bo več branil barv Liverpoola. Žurnal24 main
V zadnji tekmi kola v Angliji je Liverpool povedel, a se sredi drugega polčasa znašel v zaostanku na srečanju z Aston Villo. Za točko Redsov (2:2) je v 88. minuti zadel Peter Crouch.
 

Anglija, 23. kolo

Birmingham : Chelsea 0:1
Blackburn : Middlesbrough 1:1
Fulham : Arsenal 0:3
Portsmouth : Derby County 3:1
Reading : Manchester U. 0:2
Tottenham : Sunderland 2:0
Newcastle : Bolton 0:0
Wigan : Everton 1:2
Manchester C. : West Ham 1:1
Liverpool : Aston Villa 2:2

Uvodni pritisk Liverpoola so ljubljenci Anfielda kronali v 19. minuti, ko je po podaji Dirka Kuyta v 19. minuti sprožil Yossi Benayoun . Njegov strel je obramba Aston Ville blokirala, a se je Izraelec znašel na pravem mestu in odbitek pospravil v mrežo. Srečanje se je nato precej umirilo, do edine prave priložnosti v prvem polčasu so gostje prišli, ko je poizkus Johna Carewa zaustavil Sami Hyppia .

V nadaljevanju se je moštvo iz Birminghama prebudilo in do izenačenja prišlo v 69. minuti, ko je Marlon Harewood zadel z glavo. Ko se evropski prvaki iz leta 2005 še niso popolnoma privadili na izenačenje, so se že znašli v zaostanku. Drugi zadetek je za Villo zabil kar nogometaš Liverpoola Fabio Aurelio , ki je po lepi kombinaciji Aston Ville premagal soigralca (vratarja) Pepeja Reino. Po zaostanku je trener Rafael Benitez vse stavil na napad in v igro poslal Ryana Babla ter Petra Croucha . Slednji je s svojim prvim zadetkom v sezoni izenačil po podaji Stevena Gerrada in prinesel točko rdečim iz mesta ob reki Mersey .

V londonskem derbiju 23. kola angleškega prvenstva je Arsenal s pol moči odpravil Fulham . Srečanje so bolje pričeli Topničarji, ki so povedli v 19. minuti, ko je po podaji Gaela Clichyja z leve strani z glavo zadel Emmanuel Adebayor . Isti igralec je v 38. minuti podvojil vodstvo gostov. Na las podobno akcijo je na desni strani začel Alexander Hleb , afriški napadalec pa je v zaključku akcije z nebeškim skokom premagal Anttija Niemija . Tudi po odmoru se gostitelji niso prebudili in že v uvodnih petih minutah drugega polčasa so bili varovanci Arsena Wengerja blizu tretjega zadetka. Na levi strani je Eduardo da Silva nanizal tri igralce Fulhama in nato v sredini našel Tomasa Rosickega , ki pa je z bližine z močnim strelom zadel le zunanji del vratnice. Sledilo je obdobje enakovredne igre na obeh straneh. Fulham je bil najbližje znižanju izida v 70. minuti, ko je Clint Dempsey z glavo premagal Manuela Almunio , vendar je bil strelec zadetka v prepovedanem položaju. V 82. minuti so nogometaši Arsenala zabili še zadnji žebelj v krsto Fulhama, ko je znova na levi uspešno odigral Da Silva, v sredini pa je njegovo podajo v gol pospravil Rosicky.

Strelca Rooney in Ronaldo © Action Images

 
Preostala kandidata za naslov prvaka, Manchester United in Chelsea ,sta se dolgo mučila z nasprotnikoma, naposled pa v zaključku le unovčila izkušnje in pester igralski kader. Manchester United je Readingovo mrežo načel v 77. minuti, ko je po akciji Carlosa Teveza zadel Wayne Rooney . Zmago nogometašev z Old Trafforda je v 90. minuti po hitrem protinapadu Rooneya potrdil Cristiano Ronaldo . Chelsea je do treh točk na gostovanju v Birminghamu prišel po zadetku Claudia Pizarra v 79. minuti.

Omenimo še hat-trick Benjamina Mwaruwarija na srečanju med Portsmouthom in Derby Countyjem , ki se je sicer končalo z zmago gostiteljev s 3:1. Polnega izkupička se je po zadetkih Aarona Lennona (2. minuta) in Robbieja Keana (90. minuta) veselil tudi Tottenham , ki je pred domačimi navijači premagal Sunderland . Derbi kola bo v ponedeljek na Anfield Roadu, kjer bo pri Liverpoolu gostovala Aston Villa . Na lestvici sicer vodi Manchester United (54 točk), enako število točk ima tudi Arsenal. Na tretjem mestu na svojo priložnost čaka Chelsea (50).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.