Cruyff ima pljučnega raka

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji nizozemski napadalec Johan Cruyff je po poročanju katalonskih medijev zbolel za pljučnim rakom.
Oglej si celoten članek

Kot poročajo katalonski mediji, ima eden najboljših nogometašev v zgodovini, Nizozemc Johan Cruyff, pljučnega raka. Zdravniki so ga odkrili v torek, Cruyff pa je trenutno na preiskavah, ki bodo pokazale, kako daleč se je razvila bolezen. Po besedah tistih, ki so blizu Cruyffu, se ta počuti dobro in se je pripravljen spopasti z boleznijo.

Oseminšestdesetletni Nizozemec je imel zdravstvene težave že 1991, ko je moral prestati zahtevno operacijo srca.

Cruyff v nogometu velja za predstavnika takoimenovanega 'totalnega nogometa', ki ga je v poznih šestdesetih letih izumil njegov rojak in trener Rinus Michels. Cruyff je nizozemsko reprezentanco leta 1974 popeljal v finale svetovnega prvenstva, trikrat je bil izbran za najboljšega nogometaša leta, leta 1999 pa je bil proglašen tudi za najboljšega evropskega nogometaša stoletja.

Igralsko kariero je končal 1984, nato pa je postal uspešen trener v Ajaxu in Barceloni. Trenerski poklic je opustil 1996, a se je 2009 za tri leta vrnil na klop kot selektor Katalonije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.