Šport > Nogomet
7 ogledov

Cruyff ima pljučnega raka

Johan Cruyff EPA
Nekdanji nizozemski napadalec Johan Cruyff je po poročanju katalonskih medijev zbolel za pljučnim rakom.

Kot poročajo katalonski mediji, ima eden najboljših nogometašev v zgodovini, Nizozemc Johan Cruyff, pljučnega raka. Zdravniki so ga odkrili v torek, Cruyff pa je trenutno na preiskavah, ki bodo pokazale, kako daleč se je razvila bolezen. Po besedah tistih, ki so blizu Cruyffu, se ta počuti dobro in se je pripravljen spopasti z boleznijo.

Oseminšestdesetletni Nizozemec je imel zdravstvene težave že 1991, ko je moral prestati zahtevno operacijo srca.

Cruyff v nogometu velja za predstavnika takoimenovanega 'totalnega nogometa', ki ga je v poznih šestdesetih letih izumil njegov rojak in trener Rinus Michels. Cruyff je nizozemsko reprezentanco leta 1974 popeljal v finale svetovnega prvenstva, trikrat je bil izbran za najboljšega nogometaša leta, leta 1999 pa je bil proglašen tudi za najboljšega evropskega nogometaša stoletja.

Igralsko kariero je končal 1984, nato pa je postal uspešen trener v Ajaxu in Barceloni. Trenerski poklic je opustil 1996, a se je 2009 za tri leta vrnil na klop kot selektor Katalonije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.