Crvena zvezda s slovenskim centrom

Foto: EPA
Foto: EPA
Pri Crveni zvezdi bodo sodelovali z občasnim slovenskim reprezentantom.
Oglej si celoten članek

Občasni slovenski košarkarski reprezentant Alen Omić bo kariero nadaljeval v Srbiji, poročajo srbski mediji. Petindvajsetletni Omić je s srbskim prvakom iz Beograda Crveno zvezdo podpisal pogodbo z veljavnostjo do konca sezone, so potrdili na uradni spletni strani kluba.

Omić, ki je za slovensko reprezentanco v preteklosti nastopal kot naturalizirani igralec, sicer rojen v BiH, je kariero začel v Zlatorogu, nadaljeval v Unionu Olimpiji ter Gran Canarii, bil je član Anadolu Efesa, španske Unicaje in Hapoela, za katerega je nazadnje igral in s katerim so po šestih mesecih predčasno razdrli pogodbo brez plačila odškodnine.

Omić je leta 2014 prvič zaigral za slovensko reprezentanco na SP v Španiji, za Slovenijo je igral tudi na eurobasketu leta 2015. Na lanskem evropskem prvenstvu, na katerem je Slovenija osvojila zlato kolajno, za Slovenijo ni zaigral. "Njegovo" mesto v ekipi je po naturalizaciji zasedel Američan Anthony Randolph.

Reprezentanca Vidmar in Omić sta se odločila

"Imam veliko prijateljev med Srbi, ki živijo v Sloveniji. Narod, njihova mentaliteta sta mi zelo blizu. Prav tako ni nobena skrivnost, da je Crvena zvezda v Sloveniji zelo priljubljena," je ob prestopu povedal v Tuzli rojeni košarkar, ki ne skriva, da so se mu s prihodom v Crveno zvezdo uresničile sanje, saj bo zaigral za klub, za katerega navija od otroštva.

Od slovenskih košarkarjev je nazadnje za prvaka regionalne lige ABA Crveno zvezdo igral Jaka Blažič. S Crveno zvezdo so povezovali tudi Gašperja Vidmarja, a je beograjski klub sodelovanje sklenil z Omićem, saj ga vidijo v vlogi pomočnika izkušenemu Peru Antiću.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.