Čudežni deček se vrača

Foto: Žurnal24 Velikonja_Fotosi_spo_270708
Na nogometne zelenice se po hudi poškodbi kolena v dresu HIT-a Gorice vrača mladi slovenski up Etien velikonja, ki je bil lani najboljši strelec PrveLige.
Oglej si celoten članek

Čudežni deček in z 17 goli na 32 tekmah najboljši strelec minule prvoligaške sezone Etien Velikonja se po hudi poškodbi kolena vrača na nogometne zelenice. "S kolenom je vse v redu. Naredil sem dodatne preiskave in dobil zeleno luč zdravnikov, da se vrnem na igrišče. Z ekipo sem že en mesec, posledic ne čutim, pa čeprav koleno potrebuje leto in pol od operacije za popolno rehabilitacijo. Lahko igram na polno," nam je v pogovoru zaupal napadalec HIT-a Gorice Etien Velikonja, ki se je znova znašel na trenerjevem seznamu igralcev.

Velikonji so po poškodbi levega kolena v 13. kolu jesenskega dela prvenstva vsi napovedovali dolg premor, a se je na igrišča vrnil še po pol leta. "K temu je pripomoglo odlično delo Ambrožiča, ki me je operiral, pa tudi delo v toplicah z fizioterapevti. Garanje je bilo ogromno, a se je izplačalo," pravi Velikonja, ki ni želel govoriti o ciljih in ponovnem naskoku na vrh lestvice strelcev. "Moj prvi cilj je, da popolnoma ozdravim in ostanem odlično pripravljen. Videli bomo, kako se bo odvijalo ostalo."

Foto: Žurnal24

21-letnega nogometaša pogodba z Gorico veže še leto in pol, a je kljub poškodbi zanimiv za številne klube: "Zanimanje za moje storitve je vedno, vendar pa bomo videli, kako bo." Sta morda na seznamu želja Olimpija ali Maribor, ki imata oba ambicije v Evropi, in nova stadiona? "Zagotovo je nov stadion za Olimpijo zelo velika pridobitev, kot tudi za slovenski nogomet. Nikoli pa nisem razmišljal o igranju v Olimpiji ali Mariboru," odgovarja napadalec, ki je v sorodu z drugim biserom slovenskega nogometa Timom Matavžem, ki pridno zabija gole na Nizozemskem. "Štiri dni je bil v Sloveniji, po cele dneve sva visela skupaj. Pa tudi sicer sva vseskozi v stiku," o stikih z bratrancem govori Velikonja, ki meni, da si vsak nogometaš, ki da vse od sebe in z dobrimi igrami pokaže svoj talent in znanje, zasluži postati član A-reprezentance. "Matavž se zelo trudi, upam, da bova oba nekoč nagrajena za svoje delo," o svojih in možnostih Matavža za nastop v reprezentančnem dresu vidi obetavni nogometaš, katerega cilj je tujina, še najraje bi igral v Nemčiji ali Španiji.

Za konec smo Velikonjo povprašali še o bližajočem se svetovnem prvenstvu in možnosti Slovenije. "Slovenija ni izvlekla najlažje skupine, pa tudi najtežje ne. Z igro, kot so jo prikazali v kvalifikacijah, pričakujem, da se bodo uvrstili v nadaljevanje," zaključuje povratnik na slovenske nogometne zelenice.

1. SNL, 33. krog:

Danes:
16.30 Interblock - Nafta Lendava
16.30 Labod Drava - Hit Gorica
18.00 CM Celje - Rudar Velenje
20.00 Luka Koper - Maribor
20.00 Domžale - Olimpija Ljubljana

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.