Šport > Nogomet
24 ogledov

Čudežni deček se vrača

Velikonja_Fotosi_spo_270708 Žurnal24 main
Na nogometne zelenice se po hudi poškodbi kolena v dresu HIT-a Gorice vrača mladi slovenski up Etien velikonja, ki je bil lani najboljši strelec PrveLige.

Čudežni deček in z 17 goli na 32 tekmah najboljši strelec minule prvoligaške sezone Etien Velikonja se po hudi poškodbi kolena vrača na nogometne zelenice. "S kolenom je vse v redu. Naredil sem dodatne preiskave in dobil zeleno luč zdravnikov, da se vrnem na igrišče. Z ekipo sem že en mesec, posledic ne čutim, pa čeprav koleno potrebuje leto in pol od operacije za popolno rehabilitacijo. Lahko igram na polno," nam je v pogovoru zaupal napadalec HIT-a Gorice Etien Velikonja, ki se je znova znašel na trenerjevem seznamu igralcev.

Velikonji so po poškodbi levega kolena v 13. kolu jesenskega dela prvenstva vsi napovedovali dolg premor, a se je na igrišča vrnil še po pol leta. "K temu je pripomoglo odlično delo Ambrožiča, ki me je operiral, pa tudi delo v toplicah z fizioterapevti. Garanje je bilo ogromno, a se je izplačalo," pravi Velikonja, ki ni želel govoriti o ciljih in ponovnem naskoku na vrh lestvice strelcev. "Moj prvi cilj je, da popolnoma ozdravim in ostanem odlično pripravljen. Videli bomo, kako se bo odvijalo ostalo."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


21-letnega nogometaša pogodba z Gorico veže še leto in pol, a je kljub poškodbi zanimiv za številne klube: "Zanimanje za moje storitve je vedno, vendar pa bomo videli, kako bo." Sta morda na seznamu želja Olimpija ali Maribor, ki imata oba ambicije v Evropi, in nova stadiona? "Zagotovo je nov stadion za Olimpijo zelo velika pridobitev, kot tudi za slovenski nogomet. Nikoli pa nisem razmišljal o igranju v Olimpiji ali Mariboru," odgovarja napadalec, ki je v sorodu z drugim biserom slovenskega nogometa Timom Matavžem, ki pridno zabija gole na Nizozemskem. "Štiri dni je bil v Sloveniji, po cele dneve sva visela skupaj. Pa tudi sicer sva vseskozi v stiku," o stikih z bratrancem govori Velikonja, ki meni, da si vsak nogometaš, ki da vse od sebe in z dobrimi igrami pokaže svoj talent in znanje, zasluži postati član A-reprezentance. "Matavž se zelo trudi, upam, da bova oba nekoč nagrajena za svoje delo," o svojih in možnostih Matavža za nastop v reprezentančnem dresu vidi obetavni nogometaš, katerega cilj je tujina, še najraje bi igral v Nemčiji ali Španiji.

Za konec smo Velikonjo povprašali še o bližajočem se svetovnem prvenstvu in možnosti Slovenije. "Slovenija ni izvlekla najlažje skupine, pa tudi najtežje ne. Z igro, kot so jo prikazali v kvalifikacijah, pričakujem, da se bodo uvrstili v nadaljevanje," zaključuje povratnik na slovenske nogometne zelenice.

1. SNL, 33. krog:

Danes:
16.30 Interblock - Nafta Lendava
16.30 Labod Drava - Hit Gorica
18.00 CM Celje - Rudar Velenje
20.00 Luka Koper - Maribor
20.00 Domžale - Olimpija Ljubljana

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.