Čudežni koši Luke "Clutch" Dončića

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenski čudežni deček je dodal še en kamenček v vse bolj impresiven mozaik.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je v noči na sredo odločil tekmo z Boston Celtics, ko je pri izidu 107:107 prehitel sireno z odločilno trojko v zadnji sekundi srečanja. Ura na semaforju se je ustavila pri 0,1 sekunde, kar keltom ni dopuščalo niti teoretičnih možnost za izenačitev rezultata.  Dallas je s tem prišel do 15. zmage ob sezoni, kar ob 15 porazih pomeni, da ima prvič po izidu 8-8 spet 50-odstotni izkupiček.

Dončićeva zmagovita trojka je bila samo še ena v seriji vrhuncev, ki jih je v manj kot triletni NBA karieri doslej zbral komaj 21-letni slovenski košarkar. 

Nenapisanemu pravilu, da žoga v t.i. "clutch" momentih pristane v Dončićevih rokah, sledijo domala vsi košarkarji Dallasa, Luka pa se jim za zaupanje zna oddolžiti na najlepši možen način.

Kdo ne pomni njegovega odločilnega koša na četrti tekmi končnice z Los Angeles Clippers, s katero je poskrbel za izenačenje v seriji na 2:2? Ali pa neverjetne trojke z roba igrišča za podaljšek s Portland Trail Blazers?

Vse to in še več so v kolaž v čast slovenskemu asu vključili upravljalci twitter profila severnoameriške lige. "Pri 21 letih ima Luka Dončić impresiven rezime zadetih metov v odločilnih trenutkih," so pripisali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:37 25. Februar 2021.

    Deček je res,samo ne po letih(22) in ne čudežni.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.