Curry do 301., Warriors do rekordne 45.

Foto: EPA
Foto: EPA
Stephen Curry je postal prvi košarkar v ligi NBA, ki je v eni sezoni zadel 300 trojk. Curry je bil pri 56. zmagi Golden State Warriors znova prvi strelec z 41 doseženimi točkami, sedmimi trojkami in 13 skoki.
Oglej si celoten članek

Stephen Curry je na 62 tekmah v tej sezoni zbral že 301 trojk. Ta mejnik lahko še dodobra popravi, saj je do konca rednega dela sezone še 20 tekem.

Bojevniki so na domačem parketu v Oaklandu s 119:113 odpravili Orlando Magic za še 45. zaporedno domačo zmago. S tem so popravili mejnik, ki so ga pred 21 leti postavili Chicago Bulls s slovitim Michaelom Jordanom.

Dvajset tekem pred koncem rednega dela ima Golden State 56 zmag in šest porazov, rekordni Chicago iz že omenjene sezone pa je v najboljši sezoni v ligi NBA vpisal 72 zmag in deset porazov.

Poraz Clevelanda in San Antonia

Medtem ko je najboljša ekipa lige zmagala sta drugo in tretjeuvrščeni izgubili. Cleveland je pokleknil doma proti sila oslabljenemu Memphisu, San Antonio pa ni bil kos Indiani.

Cavaliers so imeli možnost za podaljšek, vendar je Kyrie Irving zgrešil poskus za tri točke ob zvoku sirene. Za Memphis je bila to osma zmaga na zadnjih enajstih tekmah, in to kljub temu, da so nastopili brez poškodovanih Zacha Randolpha, Marca Gasola, Mikea Conleyja in Matta Barnesa. LeBron James je za domače, ki so imeli kar 25 izgubljenih žog, dosegel 28 točk.

Tesno je bilo tudi v Indianapolisu, kjer so Pacers zmagali z 99:91. odločitev o zmagovalcu je padla petnajst sekund pred koncem s tremi točkami Paula Georgea. Za Spurs je bil to prvi poraz po osmih tekmah.

Odličen večer je imel Pau Gasol. Dosegel je svojega devetega trojnega dvojčka v ligi NBA (12 točk, 17 skokov, 13 podaj) in tako popeljal Chicago do zmage nad Milwaukeejem.

Liga NBA, izidi:

Charlotte  Hornets - Minnesota Timberwolves 108:103
Cleveland Cavaliers - Memphis Grizzlies 103:106
Indiana Pacers - San Antonio Spurs 99:91
Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 100:90
New Orleans Pelicans - Sacramento Kings 115:112
Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 90:109
Golden State Warriors - Orlando Magic 119:113

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.