Curry je z drugega planeta

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Vodilna ekipa severnoameriške košarkarske lige NBA Golden State Warriors je v noči na petek prišla do nove zmage, tokrat je za 52. uspeh v rednem delu s 130:114 premagala Orlando Magic.
Oglej si celoten članek

Branilec Golden Statea Stephen Curry je na tekmi postavil rekord lige NBA, saj je s trojko ob koncu prve četrtine vpisal že 128. zaporedno tekmo rednega dela, na kateri je dosegel vsaj točko. S tem je popravil omenjeni rekord, ki si ga je doslej delil s Kyleom Korverjem.

Curry je tekmo končal z desetimi trojkami in kar 51 točkami. Za aktualnega najkoristnejšega igralca lige je bila to že tretja tekma v sezoni, na kateri je dosegel 50 točk ali več. V 34 minutah je dodal še osem podaj in sedem ujetih žog. Zdaj ima v sezoni že 276 trojk, deset manj od rekorda, ki ga je dosegel lani in s katerim je z Golden Stateom lani osvojil naslov prvaka.

Bojevniki lovijo rekordnih 72 zmag v rednem delu sezone, ki so ga Chicago Bulls skupaj z Michaelom Jordanom dosegli v sezoni 1995-96. Draymond Green in Andrew Bogut sta dodala še po 12 točk, Harrison Barnes jih je dosegel deset, rezervist Marreese Speights pa 14.

Vodilni strelec Orlanda je bil z 20 točkami Evan Fournier, Aaron Gordon pa je dodal rekord kariere v obliki 19 točk in osmih ujetih žog. Nikola Vučević je za Orlando, ki je ob polčasu vodil s 63:59, prispeval 17 točk in devet skokov. A Golden State je v zadnji četrtini pritisnil na plin in zabeležil novo zmago.

Slovenec Saša Vujačić bo skupaj z New York Knicks drevi gostil Orlando Magic, Miami Heat Gorana Dragića in Bena Udriha pa bo v noči na nedeljo gostoval v Bostonu.

Liga NBA, izidi:

Portland Trail Blazers : Houston Rockets 105:119
Orlando Magic : Golden State Warriors 114:130
Boston Celtics : Milwaukee Bucks 112:107
New Orleans Pelicans : Oklahoma City Thunder 123:119
Phoenix Suns : Brooklyn Nets 106:116
Utah Jazz : San Antonio Spurs 78:96

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.