Šport > Košarka
22 ogledov

Curry je z drugega planeta

stephen curry Profimedias
Vodilna ekipa severnoameriške košarkarske lige NBA Golden State Warriors je v noči na petek prišla do nove zmage, tokrat je za 52. uspeh v rednem delu s 130:114 premagala Orlando Magic.

Branilec Golden Statea Stephen Curry je na tekmi postavil rekord lige NBA, saj je s trojko ob koncu prve četrtine vpisal že 128. zaporedno tekmo rednega dela, na kateri je dosegel vsaj točko. S tem je popravil omenjeni rekord, ki si ga je doslej delil s Kyleom Korverjem.

Curry je tekmo končal z desetimi trojkami in kar 51 točkami. Za aktualnega najkoristnejšega igralca lige je bila to že tretja tekma v sezoni, na kateri je dosegel 50 točk ali več. V 34 minutah je dodal še osem podaj in sedem ujetih žog. Zdaj ima v sezoni že 276 trojk, deset manj od rekorda, ki ga je dosegel lani in s katerim je z Golden Stateom lani osvojil naslov prvaka.

Bojevniki lovijo rekordnih 72 zmag v rednem delu sezone, ki so ga Chicago Bulls skupaj z Michaelom Jordanom dosegli v sezoni 1995-96. Draymond Green in Andrew Bogut sta dodala še po 12 točk, Harrison Barnes jih je dosegel deset, rezervist Marreese Speights pa 14.

Vodilni strelec Orlanda je bil z 20 točkami Evan Fournier, Aaron Gordon pa je dodal rekord kariere v obliki 19 točk in osmih ujetih žog. Nikola Vučević je za Orlando, ki je ob polčasu vodil s 63:59, prispeval 17 točk in devet skokov. A Golden State je v zadnji četrtini pritisnil na plin in zabeležil novo zmago.

Slovenec Saša Vujačić bo skupaj z New York Knicks drevi gostil Orlando Magic, Miami Heat Gorana Dragića in Bena Udriha pa bo v noči na nedeljo gostoval v Bostonu.

Liga NBA, izidi:

Portland Trail Blazers : Houston Rockets 105:119
Orlando Magic : Golden State Warriors 114:130
Boston Celtics : Milwaukee Bucks 112:107
New Orleans Pelicans : Oklahoma City Thunder 123:119
Phoenix Suns : Brooklyn Nets 106:116
Utah Jazz : San Antonio Spurs 78:96

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.