Curry odgovoril kritikom z 62 argumenti

Foto: Epa
Foto: Epa
Dvakratni MPV lige NBA je ob zmagi nad Portland Trail Blazers prispeval 62 točk, kar je drugi najvišji strelski izkupiček med aktivnimi igralci.
Oglej si celoten članek

Zvezdnik Golden States Warriors Steph Curry je z 62 točkami poskrbel za nov rekord kariere. Z bojevniki je slavil proti Portland Trail Blazers s 137:122 in se jim oddolžil za poraz pred dvema dnevoma.

Že po prvi četrtini je imel 32-letni ostrostrelec na računu 21 točk, večino pa jih dosegel predvsem s prodori in prostimi meti (18/19). V obeh polčasih je dosegel po 31 točk in se na koncu ustavil pri osmih zadetih metih za tri točke.

"Vedeli smo, kako bodo igrali in kako se bodo pripravili na nas in name. Zato sem skušal prodirati in sklepati prave odločitve. Seveda veš, koliko točk imaš na računu, ampak moraš biti ponižen in ostati osredotočen, čeprav je to težko, ko nate kričijo soigralci," je ob dosežku dodal Curry.

Od aktivnih košarkarjev v ligi NBA je več točk dosegel le Devin Booker s 70 proti Bostonu pred štirimi leti, medtem ko se je pri 62 ustavil tudi Carmelo Anthony proti Charlottu pred sedmimi leti.

Na preostalih tekmah sta do gostujočih zmag prišla tudi oba kluba iz Los Angelesa. Lakers so s 108:94 slavili pri Memphis Grizzlies, Clippers pa s 112:107 proti Phoenix Suns. Za aktualne prvake je LeBron James dosegel 22 točk ob 13 skokih in osmih podajah, pri mestnih tekmecih Clippers pa je blestel Paul George z 39 točkami (15/24 iz igre).

NBA Luka ostal brez tekme, njegova menjava odlična, a...

Na vrhu zahodne konference so po današnjih tekmah skupaj Lakers, Clippers in Suns s petimi zmagami in dvema porazoma. Na vzhodu vodi Philadelphia s petimi zmagami s šestih tekmem, do četrte pa so ponoči prišli Boston Celtics, ki so v tesni končnici slavili pri Detroit Pistons s 122:120. Odločilni koš je tri sekunde pred koncem dosegel Jayson Tatum, zadnji met Blaka Griffina pa ob zvoku sirene ni bil uspešen.

Izidi:
Detroit Pistons - Boston Celtics                120:122
Brooklyn Nets - Washington Wizards              122:123
Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers           94:108
Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets         109:124
(Vlatko Čančar v 55 sekundah ni dosegel točk za Denver)
San Antonio Spurs - Utah Jazz                   109:130
Chicago Bulls - Dallas Mavericks                118:108
(Luka Dončić zaradi poškodbe ni igral za Dallas)
Phoenix Suns - LA Clippers                      107:112
Golden State Warriors - Portland Trail Blazers  137:122
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.