Čustveno slovo na stadionu Emirates

Foto: Profimedia Arsene Wenger Foto: Profimedia Arsene Wenger Foto: Profimedia Arsene Wenger Foto: Profimedia Arsene Wenger Foto: Profimedia Arsene Wenger Foto: Profimedia Arsene Wenger Foto: Profimedia Arsene Wenger Foto: Profimedia Pierre-Emerick Aubameyang
Navijači Arsenala so se poslovili od dveh dolgoletnih članov kluba, Chelsea je v derbiju premagal Liverpool.
Oglej si celoten članek

Arsene Wenger je še zadnjič v 22-letnem obdobju Arsenal vodil na domači tekmi, od stadiona Emirates pa se je v trenerski vlogi poslovil s prepričljivo zmago proti sicer v tej sezoni zelo dobrem Burnleyju. Topničarji so se v tekmi, ki pravzaprav ni več odločala o ničemer, poigrali s tekmecem, po devetdesetih minutah pa slavili s kar 5:0.

Gostitelji tekme so od prve minute krenili v napad, v prvem polčasu pa so dosegli dva zadetka. Za prvega je poskrbel zadnji nogometaš, ki ga je v London pripeljal Wenger Pierre-Emerick Aubameyang, ki je odlično reagiral pred golom in v mrežo poslal žogo po strelu/podaji Alexandra Lacazetta. Slednji je bil nato natančen v sodnikovem dodatku prvega polčasa, ko je s prve usmeril okroglo usnje ob bližnji vratnici po podaji z desne Hectorja Bellerina.

Na začetku drugega dela je dvakrat zapretil tudi Burnley, a nato povsem izginil z zelenice. Sead Kolašinac je z leve strani kazenskega prostora močno sprožil v dolgi kot gola za 3:0, s podobnega položaja pa je nato pod prečko nameril še Alex Iwobi. Za konec je piko na i k petardi po novi podaji Bellerina znova z bližine postavil Aubameyang.

Foto: Profimedia Per Mertesacker Čeprav je v zadnjih mesecih Wenger bil na udaru kritik nekaterih navijačev Arsenala, tokrat tega ni bilo čutiti. Stadion je skozi tekmo prepeval pesmi o njem, navijači pa so nosili majice z napisom "Merci Arsene" (Hvala, Arsene; op.p.). Enako čustveno je bilo tudi slovo od branilca Pera Mertesackerja, ki je v igro vstopil v 77. minuti, že dolgo pred tokratnim dvobojem pa je napovedal, da je to njegova zadnja sezona v igralski karieri. Nemca so ob vsaki njegovi podaji pozdravili navdušeni vzkliki.

"Hvala vam za čas, ki smo ga preživeli skupaj. Vem, da ni lahko. Jaz sem, tako kot vsi vi, najprej navijač Arsenala," je v svojem govoru po tekmi, stadion je ostal povsem poln, dejal Wenger in dodal: "Zahvaljujem se vsem, ki delate ta klub za nekaj posebnega. Spremljajte in navijajte za to ekipo tudi v naslednji sezoni, to si zasluži. Končal bom z enostavnim stavkom: pogrešal vas bom. Hvala, ker ste bili tako pomemben del mojega življenja, upam, da se bomo kmalu spet videli."

Na drugi strani Londona pa je na derbiju znova zablestel zdaj že nekdanji nogometaš Arsenala Olivier Giroud. Francoski napadalec je z glavo odločil derbi med Chelseajem in Liverpoolom, Londončani pa so tako še ostali v igri za osvojitev četrtega mesta, ki v naslednji sezoni prinaša nastope v ligi prvakov. 

Foto: Epa Olivier Giroud Manjši spodrsljaj si je privoščil Manchester City. Ta je že pred dvobojem s Huddersfieldom osvojil ligaški naslov, tokrat pa se je dvoboj, po njem so domači navijači prešerno slavili lovoriko, končal z remijem brez zadetkov.

Premier League, 37. kolo, nedeljske tekme:

Manchester City : Huddersfield  0:0

Chelsea : Liverpool  1:0 (1:0) 
Giroud 32.

Arsenal : Burnley  5:0 (2:0) 
Aubameyang 15., 75., Lacazette 45., Kolašinac 54., Iwobi 64.

Lestvica:
1. Manchester City  94 (-1)
2. Manchester United  77 (-1)
3. Liverpool  72
4. Tottenham  71 (-1)
5. Chelsea  69 (-1)
6. Arsenal  60 (-1)
7. Burnley  54
8. Everton  49
9. Leicester City  44 (-1)
10. Newcastle  41 (-1)
11. Crystal Palace  41
12. Bournemouth  41
13. Watford  41
14. Brighton  40 (-1)
15. West Ham  38 (-1)
16. Huddersfield  36 (-1)
17. Southampton  33 (-1)
18. Swansea City  33 (-1)
19. WBA  31
20. Stoke City  30

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.