Čustveno slovo od legende: "Dragi Kimi, zdaj te bomo pustili pri miru"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nedeljska dirka formule 1 ne bo le odločala o naslovu prvaka za sezono 2021, temveč bo Abu Dabi zadnja postaja v aktivni karieri Kimija Räikkönena.
Oglej si celoten članek

Priljubljeni Finec Kimi Räikkönen bo po tej sezoni odšel v dirkaški pokoj, v ekipi Alfa Romeo pa so sporočili, da bo imel njegov dirkalnik ob slovesu napis, ki bo navijače spomnil na njegovo najboljšo izjavo.

Kot so danes sporočili iz ekipe, bodo na stranici njegovega bolida zapisali "Dear Kimi, we will leave you alone now" (Dragi Kimi, zdaj te bomo pustili pri miru). To je seveda povezano z eno najbolj znanih izjav Finca, ki je v dolgih letih postala skoraj tako znana kot kakšna priljubljena popevka ali reklamni slogan: "Pustite me pri miru, vem, kaj delam."

Foto: Profimedia Kimi Räikkönen

To so bile besede, s katerimi je leta 2012 prav na dirki v Abu Dabiju, ko je vodil in bil na poti do zmage, osorno po radijski zvezi zavrnil svoje inženirje v ekipi Lotus in njihove nasvete, kaj naj počne na stezi.

Nekaj krogov pred ciljem so v ekipi spet skušali deliti nasvete, a jih je ledeni Finec spet zavrnil v svojem slogu: "Ja, ja, ja ... saj to vseskozi počnem. Ni me treba opominjati vsakih deset sekund."

Foto: Profimedia Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen bo v nedeljo vozil 349. in zadnjo dirko formule 1. Prvič je bil za volanom dirkalnika v tem tekmovanju 4. marca 2001. Ko je začenjal, je bil eden njegovih tekmecev tudi Jos Verstappen, oče Maxa Verstappna, enega od kandidatov za letošnji naslov. Ko je Finec vozil prvo sezono, je bil Michael Schumacher na poti do četrtega naslova svetovnega prvaka. Zdaj pa finski veteran tekmuje proti njegovemu sinu Micku.

Svoj napis pa bo dobil tudi Italijan Antonio Giovinazzi, drugi voznik ekipe, ki se po tej sezoni prav tako poslavlja od moštva. Na njegovem dirkalniku bo napis v italijanščini "Grazie di tutto, Antonio" (Hvala za vse, Antonio).

V naslednji sezoni bosta za Alfo Romeo vozila sedanji voznik Mercedesa Valtteri Bottas ter novinec v formuli 1, prvi kitajski dirkač z redno pogodbo v tem tekmovanju Guanyu Zhou.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.