Šport > Moto športi
6695 ogledov

Čustveno slovo od legende: "Dragi Kimi, zdaj te bomo pustili pri miru"

Kimi Räikkönen Profimedia
Nedeljska dirka formule 1 ne bo le odločala o naslovu prvaka za sezono 2021, temveč bo Abu Dabi zadnja postaja v aktivni karieri Kimija Räikkönena.

Priljubljeni Finec Kimi Räikkönen bo po tej sezoni odšel v dirkaški pokoj, v ekipi Alfa Romeo pa so sporočili, da bo imel njegov dirkalnik ob slovesu napis, ki bo navijače spomnil na njegovo najboljšo izjavo.

Kot so danes sporočili iz ekipe, bodo na stranici njegovega bolida zapisali "Dear Kimi, we will leave you alone now" (Dragi Kimi, zdaj te bomo pustili pri miru). To je seveda povezano z eno najbolj znanih izjav Finca, ki je v dolgih letih postala skoraj tako znana kot kakšna priljubljena popevka ali reklamni slogan: "Pustite me pri miru, vem, kaj delam."

Kimi Räikkönen | Avtor: Profimedia Profimedia

To so bile besede, s katerimi je leta 2012 prav na dirki v Abu Dabiju, ko je vodil in bil na poti do zmage, osorno po radijski zvezi zavrnil svoje inženirje v ekipi Lotus in njihove nasvete, kaj naj počne na stezi.

Nekaj krogov pred ciljem so v ekipi spet skušali deliti nasvete, a jih je ledeni Finec spet zavrnil v svojem slogu: "Ja, ja, ja ... saj to vseskozi počnem. Ni me treba opominjati vsakih deset sekund."

Kimi Räikkönen | Avtor: Profimedia Profimedia

Kimi Räikkönen bo v nedeljo vozil 349. in zadnjo dirko formule 1. Prvič je bil za volanom dirkalnika v tem tekmovanju 4. marca 2001. Ko je začenjal, je bil eden njegovih tekmecev tudi Jos Verstappen, oče Maxa Verstappna, enega od kandidatov za letošnji naslov. Ko je Finec vozil prvo sezono, je bil Michael Schumacher na poti do četrtega naslova svetovnega prvaka. Zdaj pa finski veteran tekmuje proti njegovemu sinu Micku.

Svoj napis pa bo dobil tudi Italijan Antonio Giovinazzi, drugi voznik ekipe, ki se po tej sezoni prav tako poslavlja od moštva. Na njegovem dirkalniku bo napis v italijanščini "Grazie di tutto, Antonio" (Hvala za vse, Antonio).

V naslednji sezoni bosta za Alfo Romeo vozila sedanji voznik Mercedesa Valtteri Bottas ter novinec v formuli 1, prvi kitajski dirkač z redno pogodbo v tem tekmovanju Guanyu Zhou.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice