Šport > Moto športi
192 ogledov

Ledeni Finec ostal zvest svojemu vzdevku: "Zakaj bi bil čustven?"

Epa
Nekdanji svetovni prvak odšteva dneve do upokojitve.

Kimi Räikkönen nestrpno pričakuje zadnjo dirko sezone za VN Abu Dabija, kjer bo padel zastor nad njegovo 20-letno kariero dirkača F1, katere vrhunec je bil naslov svetovnega prvaka s Ferrarijem leta 2007.

Pred poslednjo preizkušnjo v prestolnici Združenih arabskih emiratov dirkača Alfe Rome čaka še dirka ta konec tedna v Savdski Arabiji, kjer bi lahko že padla odločitev o naslovu svetovnega prvaka.

 | Avtor: Epa Epa
Pred odhodom v Savdsko Arabijo se je Räikkönen skupaj z družino udeležil poslovilne zabave, ki jo je v njegovo čast organizirala Alfa Romeo. Na zabavi je bilo tudi nekaj novinarjev, ki so Finca povprašali, ali bodo zaradi bližajočega se slovesa prihajajoči tedni zanj še posebej čustveni.

"Ne, zakaj bi bil čustven?" je v tipičnem slogu odvrnil "ledeni Finec". "Težko čakam. Zelo se veselim, da bo kmalu vsega konec. Niti malo nisem žalosten, saj to ni nič slabega. Mislim, da je celo dobro," je bil ravnodušen zmagovalec 21 dirk za veliko nagrado.

Na vprašanje, ali bo v naslendji sezoni še spremljal dirke formule 1, pa je Finec odvrnil: "Nisem prepričan, toda verjetno bom. Nekatere prav gotovo. Bomo videli. Kakšno bom zagotovo ujel, vendar močno dvomim, da se bom zbujal z budilko."

Vettel: "Če imaš problem s Kimijem, je težava v tebi"

Räikkönenov nekdanji moštveni kolega Sebastian Vettel, s katerim sta si štiri leta delila garažo pri Ferrariju (2015-2018), pravi, da bodo Finca v paddocku močno pogrešali. "Zagotovo. Kimi je res pravi karatker in užival sem, ko sva bila moštvena kolega. Vedno je bil zelo iskren in odprt. V tem pogledu je eden redkih dirkačev, ki se ni spremenil še od časov, ko me je kot mladega fanta sprejel v F1. Takrat je bil eden najbolj uveljavljenih dirkačev na svetu. Zelo ga spoštujem. Mislim, da se s Kimijem sploh ne moreš skregati. Če imaš problem s Kimijem, potem je težava v tebi," je prepričan Nemec.

 | Avtor: Epa Epa

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice