Šport > Moto športi
4072 ogledov

"Verstappen nima nobenih možnosti"

verstappen Epa
Dve dirki pred koncem sezone je boj za naslov svetovnega prvaka napet kot že dolgo ne.

O končnem razpletu letošnje sezone elitnega dirkaškega športa bosta odločali dirki za VN Savdske Arabije oziroma VN Abu Dabija.

Vodilni dirkač prvenstva Max Verstappen (Red Bull) bo poskušal na omenjenih preizkušanjah ubraniti osem točk prednosti pred zasledovalcem Lewisom Hamiltonom (Mercedes), kar pa ne bo lahka naloga, glede na formo, ki jo je v zadnjih tednih prikazal aktualni svetovni prvak. 

Dirkač Mercedesa, zmagovalec zadnjih dveh dirk v Braziliji in Katarju, lovi že svoj osmi naslov svetovnega prvaka, s katerim bi se na večni lestvici odlepil od Michaela Schumacherja (7), medtem ko Nizozemec naskakuje svojo prvo dirkaško krono.

lewis hamilton | Avtor: Epa Epa
Čeprav je Verstappen z drugim mestom v Braziliji in Katarju zadržal osem točk prednosti pred Hamiltonom, pa so številni strokovnjaki prepričani, da je Britanec velik favorit. 

"Mercedes ima v tem trenutku precej bolj zanesljiv paket. Max daje vse od sebe in dokazuje, kako dober je, toda v normalnih okoliščinah nima prav nobenih možnosti," je ocenil nekdanji dirkač F1 Ralf Schumacher. "Morda bo imel na zadnjih dveh dirkah srečo, ki jo je letos pogrešal. Če bi imel na začetku sezone malo več sreče, bi bil v tem trenutku morda že svetovni prvak," je dodal Michaelov mlajši brat.

"V Katarju smo lahko ponovno videli, da je Mercedes dovolj hiter. Ni se jim treba zatekati h goljufanju," je polemiko glede zadnjega krilca ovrgel Schumacher in dodal, da so morebitne nepravilnosti zgolj naključne. "Ko se sprehajaš po robu, se lahko hitro zgodi, da gre nekaj narobe in pristaneš v sivi coni," je pristavil 46-letnik.

max verstappen Vojno stanje Šport Verstappen: "Mercedes je zdaj pokazal svoj pravi obraz"

Lewis Hamilton in Max Verstappen | Avtor: Profimedia Profimedia
Dejstvo, da bo moral Verstappen vsaj na eni izmed prihajajočih dirk premagati Hamiltona. V nasprotnem primeru bo imel Britanec, čigar srebrna puščica je v tem hipu superiornejša Red Bullovemu RB16, vse niti v svojih rokah, saj bi mu dve zmagi zadostovali za osmi naslov svetovnega prvaka.

To seveda pomeni, da se Hamiltonu ne more ponoviti scenarij iz sezone 2016, ko je dirkaško leto sklenil s štirimi zaporednimi zmagami, a v skupnem seštevku vseeno zaostal za tedanjim moštvenim kolegom Nicom Rosbergom, ki se je v finišu sezone do naslova "pripeljal" s štirimi drugimi mesti.  Rosberg je imel takrat dovolj prednosti, da se je lahko načrtno izognil neposrednemu obračunavanju s Hamiltonom, medtem ko Max tega luksuza nima. In prav to bi ga lahko drago stalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice