Šport > Moto športi
789 ogledov

Hamilton po zmagi spet kaznovan

lewis hamilton Epa
Aktualni svetovni prvak si je po koncu dirke za VN Brazilije prehitro razrahljal varnostni pas.

Zmagovalec nedeljske dirke svetovnega prvenstva v formuli 1 v Sao Paulu Lewis Hamilton si je prislužil kazen, ker si je po zmagi prehitro razrahljal varnostne pasove. Vodstvo dirke je 36-letnega Britanca kaznovalo s 5000 evri, do konca leta 2022 pa je odložena še kazen 20.000 evrov.

Kot kažejo televizijske slike, si je Hamilton v častnem krogu po zmagi predčasno zrahljal varnostne pasove. Vozniki formule 1 pa morajo biti med celotnim tekmovanjem ustrezno zavarovani v svojih avtomobilih.

 | Avtor: Epa Epa
"Seveda razumemo željo po praznovanju, vendar je v bistvu nevarno popuščati varnostne pasove, medtem ko je avto v gibanju," so zapisali pri vodstvu tekmovanja. Počasne hitrosti v teh dirkalnikih so še vedno visoke za ljudi, ki niso pripeti z varnostnimi pasovi, so dodali.

"Poleg morajo biti vozniki formule 1 vzorniki za mlajše voznike, s takšnim ravnanjem pa je bil Hamilton slab vzor," so še zapisali pri vodstvu F1.

Hamilton je minuli konec tedna že prejel kazen zaradi nezakonite zamenjave motorja pred začetkom dogajanja v Braziliji. Po kvalifikacijah pa je prejel še kazen zaradi nepravilne uporabe sistema DRS oziroma zadnjega krilca, tako da je namesto s prvega nedeljsko dirko začel z zadnjega startnega mesta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.