Šport > Moto športi
3483 ogledov

Verstappen: "Mercedes je zdaj pokazal svoj pravi obraz"

max verstappen Epa
Boj za naslov svetovnega prvaka med Lewisom Hamiltonom in Maxom Verstappnom se vse bolj zaostruje.

Po neuspeli pritožbi Mercedesa zaradi domnevno spornega manevra Maxa Verstappna (Red Bull) v 48. krogu dirke za VN Brazilije, je nizozemski dirkač srebrne obtožil, da so se zdaj dokončno pokazali v pravi luči.

"Pokazali so svoj pravi obraz," Verstappnove besed za nizozemske medije citira Motosport.com. "Na srečo ne gre za mojo ekipo, zato se mi ni potrebno ukvarjati s tem. A s tem ne počnejo nič drugega, kot da se kažejo v pravi luči in dokazujejo, kakšni so v resnici," je dodal vodilni dirkač prvenstva. 

Lewis Hamilton | Avtor: Epa Epa
Verstappen ima tri dirke pred koncem prvenstva v skupnem seštevku 14 točk prednosti pred Lewisom Hamiltonom (Mercedes). Dirkača sta bila pretekli konec tedna vpletena v dirkaški incident v 48. krogu, ko naj bi Verstappen na nepravilen način oviral Hamiltona in ga izrinil s steze, pri čemer se je tudi sam znašel na izletni coni.

Mercedes je kasneje vložil pritožbo pri Mednarodni avtomobilistični zvezi (FIA), ki pa je odločila, da srebrni niso predložili nobenih novih dokazov, s katerimi bi lahko izpodbijali prvotno odločitev komisarjev na dirki. Verstappen jo je tako odnesel brez kazni.

Šef Mercedesa Toto Wolff je po dirki na slovitem Interlagosu napovedal, da je diplomacije konec, Red Bullu pa ob tem zagrozil: "Obljubim, da bom na naslednjih dirkah zastavljal veliko vprašanj."

Hamilton je bil še pred začetkom dogajanja v Braziliji kaznovan zaradi nezakonite zamenjave motorja. Po kvalifikacijah je sedemkratni svetovni prvak prejel še kazen zaradi nepravilne uporabe sistema DRS oziroma zadnjega krilca, tako da je namesto s prvega nedeljsko dirko začel z zadnjega startnega mesta. Plačati bo moral tudi 5000 evrov denarne kazni, ker si je po zmagi prehitro razrahljal varnostne pasove.

A Verstappen se s tem sploh ne obremenjuje. "Za nas ni pomembno nič drugega, kot da ostanemo osredotočeni nase in ne izgubimo  fokusa, tako kot to počnemo že celotno sezono. K temu bomo stremeli tudi na preostalih dirkah," je sklenil 24-letnik.

 
Komentarjev 1
  • Tanya_Ingram 15:01 20.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦