Šport > Moto športi
61 ogledov

Zastor bo vse do 2030 padal v Abu Dabiju

Abu Dabi formula 1 Reševalni pas/Twitter
Vodstvo tekmovanja je podpisalo novo pogodbo s prireditelji.

Finale svetovnega prvenstva v formuli 1 bo v Abu Dabiju ostal vsaj do leta 2030. Organizatorji v Združenih arabskih emiratih so danes namreč ob robu letošnjega razburljivega dvoboja za naslov prvaka med izzivalcem Maxom Verstappnom in prvakom Lewisom Hamiltonom podpisali novo, pogodbo do konca desetletja, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Dirkališče v Abu Dabiju je na koledarju dirk F1 od leta 2009.

Jacques Villeneuve, Michael Schumacher F1 Šport Max ali Lewis? To so najzanimivejše dirke na zadnji dan sezone.

Prvak za sezono 2021 bo znan konec tedna. Pred zadnjo postajo sta Verstappen in Hamilton po točkah izenačena (369,5), strasti, tako tiste pri neposrednih udeležencih kot pri navijačih, pa so po minuli dirki v Džedi razgrete še močneje kot prej.

V manjši prednosti je sicer Verstappen, ker ima več zmag to sezono (devet, Hamilton pa osem), in če bosta tudi po Abu Dabiju tekmeca ostala pri enakem številu točk, bo prvak prvič v karieri postal Nizozemec. A ta scenarij bi se lahko uresničil le v enem primeru - če bi dirkača odstopila ali pa se zaletela in oba predčasno končala dirko brez točk.

Hamilton, ki je dobil dirko v Džedi in prišel do 103. zmage v karieri, bi si s 104. zagotovil tudi rekordni osmi naslov prvaka; doslej je v zgodovinskih statistikah s sedmimi izenačen z Nemcem Michaelom Schumacherjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice