Šport > Moto športi
1025 ogledov

Verstappnu dodatna kazen za incident s Hamiltonom

Epa
Max Verstappen (Red Bull) je kljub desetsekundni kazni obdržal drugo mesto na kaotični dirki za VN Savdske Arabije.

Po nedeljski dirki za VN Savdske Arabije v Džedi je vodstvo formule 1 kaznovalo Nizozemca Maxa Verstappna (Red Bull) zaradi povzročitve nesreče s poznejšim zmagovalcem Britancem Lewisom Hamiltonom (Mercedes). A kljub desetsekundni kazni je Verstappen ostal na drugem mestu, saj je imel več kot 16 sekund naskoka pred tretjim na dirki.

Kaotična premiera v Džedi je tako dobila še epilog vodstva dirke, ki je Verstappnu sicer že med preizkušnjo zaradi nevarne vožnje prisodilo petsekundno kazen.

VN Savdske Arabije Džeda F1 Šport Kaos s tremi starti, pretendenta v zadnjo dirko izenačena!

Poleg te dodatne desetsekundne, ki sicer ni spremenila vrstnega reda na dirki in tudi ne v seštevku sezone, je Nizozemec dobil še dve kazenski točki. Te vozniki "zbirajo" med sezono ob različnih kršitvah pravil.

V svetovnem prvenstvu sta tekmeca za skupno zmago tako pred zadnjo dirko v Abu Dabiju ta konec tedna tako povsem izenačena pri 369,5 točke. A na prvem mestu je še vedno Nizozemec, saj ob enakem številu točk odloča število zmag v sezoni, pri teh pa je voznik Red Bulla z devetimi za eno boljši od Britanca.

Max Verstappen Lewis Hamilton Video Šport Vrhunec drame: nora poteza podivjanega Maxa!

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.