"Čutila sem, da je danes ta dan!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ilka Štuhec je zmagovalka smuka za svetovni pokal alpskih smučark v Cortini d'Ampezzo.
Oglej si celoten članek

Ilka Štuhec je po dolgih 49 mesecih znova zmagovalka tekem svetovnega pokala alpskih smučark. Šampionka iz Maribora je dan po drugem mestu naredila še en korak naprej in zmagala na smuku v Cortini d'Ampezzo. V prvi izjavi po zmagovalni vrnitvi je dejala, da je danes čutila, da gre za ta dan, da je pripravljena.

"Po štirih letih in še skoraj malo več spet na vrhu. V bistvu ne vem, kaj bi sploh pametnega povedala, razen tega, da sem danes enostavno čutila, da je ta dan, da sem pripravljena, da vem vse, kaj moram narediti. Da se moram samo sprostiti, napasti in v tem uživati, kar se je na koncu tudi seštelo in pokazalo."

Jubilejna zmaga Fantastična Ilka Štuhec pokorila vso konkurenco!

Štuhec je v tej zimi znova postala zelo samozavestna. Novo spodbudo je našla v novem opremljevalcu. Švicarsko hišo Stöckli je zamenjala za avstrijsko-češkega proizvajalca smuči Kästle. Razšla se je tudi s švicarskim trenerjem Stefanom Abplanalpom.

Mesto glavne trenerke v ekipi Ilke Štuhec je prevzela njena mama Darja Črnko, ki ob tem opravlja še naloge vodje ekipe, kot pomočnik glavne trenerke pa se je ekipi pridružil Ljubljančan Marko Vukičević. Ta je v minuli sezoni tudi sam tekmoval, sicer pod srbsko zastavo.

"Res sem zelo, zelo vesela, ne vem, katere vse druge emocije bi uporabila. Vse skupaj je odlična nagrada, zahvala podpori, Kästleju, navijačem, vsem v bistvu, ki so mi stali ob strani, ko celi svet še ni vedel, da sem lahko spet prva," je še dodala Mariborčanka.

Foto: Profimedia Ilka Štuhec

"Minilo je veliko let, ni bilo lahko," je dejala 32-letna Štuhec, ki je po vrsti poškodb kolena razmišljala tudi o koncu tekmovalne poti. Te misli so jo najmočneje spreletavale po lanskih zimskih olimpijskih igrah na Kitajskem, ki se za Mariborčanko niso razpletle v skladu z načrti. "Vmes se je zgodilo toliko stvari, da je pravzaprav noro. Bilo je nekaj trenutkov, ko sem pomislila: 'Zakaj to še vedno počnem?'"

"A res sem vesela, da sem vztrajala, da sem zaupala svojim notranjim občutkom, da se bom borila naprej. In zdaj se spet zabavam in zmagovati je res zabavno," je bila v izjavah za novinarje v Cortini d'Ampezzo vesela najboljša slovenska smukačica.

V Cortini d'Ampezzo bo v nedeljo na sporedu še ženski superveleslalom. Štuhec je v Cortini d'Ampezzo že zmagala v tej disciplini. Superveleslalomsko konkurenco je na tem prizorišču premagala 29. januarja 2017.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:33 21. Januar 2023.

    ČESTITKE ! BRAVO !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.